marți, 21 februarie 2017

SURPRIZA NEPLĂCUTĂ de care ar putea avea PARTE KLAUS IOHANNIS: Ce se va întâmpla în orele următoare


Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, consideră că OUG 13/2017 nu trebuie să mai urmeze procesul de legiferare în Parlament, deoarece a fost abrogată deja de OUG 14/2017.

'Exprim acest punct de vedere în continuare (că nu mai este nevoie ca OUG 13 să urmeze procesul de legiferare pentru că a fost deja abrogată - n.r.), cei care insistă ca o ordonanţă abrogată să poată să fie respinsă printr-o lege, adică să aibă două date de încetare, îşi asumă responsabilitatea pentru efectele care vor fi produse. Premierul Grindeanu a vorbit de două soluţii, prorogare de termen şi abrogare. Prorogarea dacă o făceai pe patru ani, să ieşi din mandatul acesta, nu aveam niciun fel de problemă, niciun fel de discuţie, dar pentru a nu exista discuţii a cedat şi a acceptat punctul de vedere al preşedintelui şi anume să fie dată o ordonanţă de abrogare", a spus luni Nicolicea la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că toată lumea a uitat că cel care a propus abrogarea OUG 13 a fost preşedintele României.

"Domnul Dragnea a zis să dăm ocazia Opoziţiei să îşi manifeste înţelepciunea în ceea ce priveşte conţinutul juridic, a acceptat ceea ce a spus Opoziţia, dar să ţineţi minte, dacă va exista vreun efect negativ le aparţine în totalitate. Eu vă învederez faptul că există posibilitatea ca şi legea de respingere să fie declarată neconstituţională, aşa cum a mai fost declarată o astfel de lege", a menţionat Nicolicea.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, în unanimitate, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de marţi dezbaterea şi raportul pentru Ordonanţa 13/2017 privind Codurile penale.

Play Video

loading...

0 comentarii: