vineri, 24 februarie 2017

ULTIMA ORA! Ana Birchall a facut ANUNTUL! Este vorba despre BREXIT


Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a declarat, astazi, ca dosarul Brexit si discutiile privind viitorul acord UE - Marea Britanie vor ocupa ”un loc de frunte” in perioada presedintiei romane a Consiliului Uniunii Europene, fiind foarte posibil ca iesirea efectiva a Marii Britanii din comunitate sa se produca in timpul exercitarii mandatului Romaniei si a precizat ca obiectivul Romaniei referitor la dosarul Brexit este de a gestiona acest proces intr-un mod corect si predictibil, conform prevederilor din tratatele Uniunii, dar si ”in consonanta cu interesele nationale ale tarii noastre”.

”Obiectivul nostru este de a gestiona acest proces intr-un mod corect si predictibil, conform prevederilor din tratatele Uniunii, dar si in consonanta cu interesele nationale ale Romaniei, precum si de a mentine o relatie privilegiata, de parteneriat, intre UE si Marea Britanie, tinand cont de principiile si interesele pe care le impartasim”, a afirmat Birchall, la Dezbaterea „BREXIT: situatia curenta si perspective de viitor”, organizata de Biroul de informare al PE in Romania, potrivit news.ro.

”Din punctul de vedere al Romaniei, noi dorim sa avem un rol constructiv, cu respectarea tuturor principiilor convenite in plan european, intre care mentinerea unitatii si a libertatilor si valorilor europene, acestea fiind absolut cruciale. Respectarea drepturilor cetatenilor romani care locuiesc, lucreaza sau studiaza pe teritoriul Marii Britanii este prioritar pentru noi. Acest subiect e de un interes major, special pentru Romania si in toate discutiile pe care noi le promovam aceasta tema e tratata cu maxima seriozitate”, a aratat ministrul delegat pentru afaceri europene.

Referitor la pregatirile pentru preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in primul semestru al anului 2019, Birchall a afirmat ca tara noastra este foarte avansata din punct de vedere organizatoric, acest poces reprezentand ”una din cele mai importante actiuni ale politicii noastre externe”.

”Noi suntem foarte avansati din punct de vedere organizatoric. Organizarea presedintiei este unul dintre cele mai importante proiecte de tara pe care il are Romania, una din cele mai importante actiuni ale politicii noastre externe in toti acesti ani si un proiect de tara care tinde, ca importanta, sa se alature aderarii noastre la NATO si la UE. Dosarul Brexit si discutiile privind viitorul acord UE - Marea Britanie vor ocupa un loc de frunte si din perspectiva exercitarii presedintiei Romaniei. E foarte posibil ca iesirea efectiva a Marii Britanii din Uniune sa se produca in timpul exercitarii presedintiei noastre”, a subliniat Birchall.
loading...

0 comentarii: