marți, 21 februarie 2017

ULTIMA ORA! Este vorba de Ana Birchall si ambasadorul SUA


Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a avut marti o intalnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, printre subiectele atinse fiind lupta impotriva coruptiei si Mecanismul de Cooperare si Verificare, transmite Mediafax.

„Suntem ferm si pe deplin angajati in directia continuarii eforturilor de consolidare a justitiei din Romania, inclusiv in ce priveste legislatia in domeniu, precum si in privinta continuarii si intaririi luptei anti-coruptie, a luptei impotriva crimei organizate, a traficului de persoane si a activitatilor teroriste. In acelasi timp, nu trebuie sa pierdem din vedere ca justitia se face in sala de judecata, exclusiv in baza probelor aflate la dosar.

Este esential sa oferim institutiilor responsabile mijloacele si resursele necesare pentru a-si face datoria, un aspect important in acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, in egala masura, sa subliniez importanta asigurarii unui echilibru intre eficienta actului de justitie si respectarea drepturilor fundamentale ale omului. (...) Fac apel la toti colegii sa lasam justitia pentru actul de justitie. Din punctul meu de vedere, justitia se face exclusiv in sala de judecata pe baza probatoriului la un dosar, fie ca vorbim de un dosar in cauza penala sau de un dosar in cauza civila sau administrativa.

Haideti cu totii sa ne asezam la aceiasi masa sa contruim cu buna credinta, cu expertiza, fie ca suntem in Parlament, fie ca suntem in societatea civila, fie ca suntem experti, astfel incat justitia din Romania sa nu devina acel camp de batalie politica cu mize mici, dar care poate sa faca foarte mult rau societatii romanesti. (...) Cred ca a fost o forma de dialog. Haideti sa invatam din greselile trecutului pentru a construi prezentul si viitorul”, a spus Ana Birchall, dupa intrevedere.
loading...

0 comentarii: