luni, 27 februarie 2017

Valer Dorneanu, șeful Curții Constituționale, îi face PRAF pe procurorii DNA. E INCREDIBIL ASA CEVA


CCR a decis ca DNA a incalcat prevederile constitutionale cand s-a apucat sa ancheteze modul in care a fost emisa OUG 13. Astfel, exista un conflict intre DNA si Guvern. Valer Dorneanu a anuntat verdictul CCR dupa ce presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut un verdict daca e constitutionala sau nu actiunea DNA, considerand ca e un conflict constitutional intre DNA si guvern.

”Pe 31 ianuarie, guvernul a adoptat OUG 13. Pe 1 februarie a aparut un denunt legat de aceasta OUG. Ulterior, a doua zi, a mai aparut o infractiune, pentru DNA, referitoare la fapta unui conducator de partid. Important e daca DNA si-a arogat puteri care contravin legii. Exista conflict intre autoritati. DNA a inceput o actiunea care s-a remarcat prin descinderi la Ministerul Justitiei. OUG e un act normativ. DNA a vrut sa vada in ce masura era urgenta sau nu. A mai verificat, lucruri ce exced autoritatii DNA. Asta se face doar de CCR.

S-a incalcat dreptul guvernului. Parchetul spune ca nu era necesara adoptarea,, dar acest lucru tine de atributul guvernului.”, a spus Valer Dorneanu, presedintele CCR.
loading...

0 comentarii: