joi, 16 februarie 2017

VESTE URIAŞĂ pentru România în această după amiază. Anunţul pe care îl aşteptăm de 20 de ani tocmai a fost făcut


Parlamentul European a aprobat miercuri Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) dintre Uniunea Europeană şi Canada, cu o miză importantă pentru România, întrucât permite operaţionalizarea acordului dintre ţara noastră şi Canada privind eliminarea deplină a vizelor pentru cetăţenii români începând cu data de 1 decembrie 2017, scrie gandul.info.

Ratificarea de către Parlamentul European este doar o etapă intermediară, iar înţelegerea va intra în vigoare provizoriu, întrucât documentul trebuie să fie aprobat de organele legislative ale statelor membre.

Tratatul, descris de primul ministru canadian drept unul „esenţial în materie de schimburi economice şi investiţii progresiste" a fost ratificat miercuri de Parlamentul European, cu 408 de voturi pentru, 33 de abţineri şi 254 de voturi împotrivă, scrie presa internaţională.

Luni, la Strasboug, opozanţii Acordului CETA au prezentat o petiţie ostilă semnată de 3,5 milioane de europeni. Pentru a fi admisibilă, o asemenea iniţiativă ar trebui să fie susţinută de cel puţin un milion de cetăţeni europeni, din minimum şapte ţări parte a blocului comunitar.
loading...

0 comentarii: