duminică, 19 martie 2017

ANUNT de ULTIMA ORA facut de PSD: Este o lege benefica pentru dezvoltarea Romaniei


Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat lansarea in dezbatere publica, in cel mult trei saptamani, a proiectului legii achizitiilor publice, intrucat in Romania este nevoie de aceasta lege benefica pentru dezvoltarea tarii.

"Dupa parerea mea, in maximum doua-trei saptamani proiectul de lege va putea fi lansat in dezbatere publica, urmand ca si in Parlament sa fie pe o procedura rapida, pentru ca este nevoie pentru toata dezvoltarea Romaniei de aceasta lege. A aparut la un moment dat o industrie, o categorie a contestatarilor care intarziau orice investitie, unii cu avantaje, altii fara avantaje", a afirmat Dragnea intr-o intrunire care a avut loc la Timisoara.

Facand referire la acelasi proiect, premierul Sorin Grindeanu a precizat ca sunt vizate prioritar trei mari domenii, respectiv Apararea, Energia si Transporturile.

"Se lucreaza, termenul amintit este unul realist, astfel incat sa putem trimite punctul de vedere al Guvernului astfel incat tot ceea ce se propune acolo sa ajute la deblocare, dar si respectand anumite reguli ale Comisiei Europene. Au existat discutii cu Comisia Europeana", a spus premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea a mai precizat ca din cauza legii achizitiilor publice se intarzie foarte mult investitiile si ca proiectul legii trebuie sa aiba in anexa, in mod nominal si foarte clar, investitiile care vor fi cuprinse in aceasta procedura simplificata, "in cel putin trei domenii mari, infrastructura mare rutiera si feroviara, energie si aparare, cu niste proceduri inspirate din tarile dezvoltate din vestul Europei, care nu au si nu au avut in istorie aceste intarzieri uriase, care de fapt au blocat dezvoltarea".
loading...

0 comentarii: