sâmbătă, 18 martie 2017

Calin Popescu Tariceanu, MESAJ TRANSANT: Rezultatul extinderii Europei nu corespunde


Calin Popescu-Tariceanu a declarat, in cadrul reuniunii presedintilor parlamentelor europene care a avut loc joi si vineri la Roma, ca procesul de extindere al Uniunii Europene nu a produs rezultatele scontate pentru unele tari, printre care si Romania, el invocand ca argumente refuzul admiterii tarii noastre in spatiul Schengen si instituirea Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut un discurs in cadrul Conferintei extraordinare a presedintilor parlamentelor statelor Uniunii Europene, eveniment care s-a  desfasurat la Roma si care a marcat cea de-a 60-a aniversare a semnarii Tratatelor fondatoare ale Comunitatii Europene.

„Cu toate ca extinderea Europei este un fapt implinit, pentru o serie de tari, printre care si a mea, rezultatul nu corespunde cu exactitate asteptarilor. Astfel, o serie de aspecte precum refuzul de integrare in Spatiul Schengen sau impunerea unui mecanism de cooperare si verificare in domeniul justitiei par sa puna sub semnul intrebarii in mod unilateral vocatia europeana a Romaniei. Astfel, ne confruntam deja cu experienta unei Uniuni cu mai multe viteze, sau cel putin cu mai multe clase”, a afirmat presedintele Senatului, potrivit News.ro.

Calin Popescu-Tariceanu a invocat ideile parintilor fondatori ai Europei unite ca argumente pentru o UniuneEuropeana condusa prin consensul membrilor sau si prin impartirea responsabilitatilor.

”Robert Schumann, Alcide De Gasperi si Konrad Adenauer au ales sa puna bazele unei comunitati. Ei au conceput comunitati cu scopuri diferite, conduse insa in acelasi mod, prin deliberare, consens si partajare a responsabilitatilor, ca alternativa la mecanica rece a totalitarismului birocratic si a tiraniei incontrolabile a majoritatii”, a mai spus Calin Popescu-Tariceanu.
loading...

0 comentarii: