Comisia Europeana ar putea SANCTIONA Romania din cauza CRESTERILOR SALARIALE nesustenabile

Comisia Europeana asteapta dovezi de la Guvernul Romaniei ca poate sustine cresterile salariale si de pensii angajate si ca nu va depasi un deficit bugetar de 3%, astfel incat tara noastra sa nu intre in procedura de infringement si sa fie pusa sub observatie pentru depasirea deficitul bugetar, a declarat, luni, la Europa FM, comisarul european pentru Politici Regionale Corina Cretu.

Corina Cretu a spus ca la Bruxelles exista temerea ca Romania sa nu ajunga in situatia Greciei.
”Domnul prim-ministru (Sorin Grindeanu – n.r.) i-a dat asigurari domnului Moscovici (Pierre Moscovici – comisar european pentru afaceri economice- n.r.) ca se fac calcule, astfel incat acest proiect ambitios de marire a salariilor sa se incadreze in final in acest deficit bugetar de 3%. Comisia Europeana asteapta documentatii din partea Guvernului Romaniei. In aceasta etapa suntem – in ce masura Guvernul Romaniei va considera ca aceste mariri de salarii sunt sustenabile si se poate imbunatati viata oamenilor, in paralel cu mentinerea acestor reguli. Pentru ca am avut cazul Greciei si, intr-adevar, Comisia Europeana are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat in criza. E important sa nu ajungem si noi la fel. (…) Bani, crestere economica avem. Dar sa vedem cat de sustenabile sunt aceste propuneri de mariri salariale, astfel incat sa nu intram pe procedura de infringement, de a fi pusi sub observatie pentru felul in care depasim sau nu deficitul bugetar”, a afirmat comisarul european Corina Cretu, citata de News.ro.

Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat, saptamana trecuta, ca Guvernul condus de Sorin Grindeanu este pregatit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor, in cazul in care va constata depasirea tintei de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut (PIB), astfel incat Romania sa nu depaseasca acest nivel, in conditiile in care datoria publica este estimata sa ramana sub nivelul de 38% din PIB.

Comisia Europeana estimeaza ca Romania va inregistra “deviatii semnificative” ale obiectivelor bugetare pe termen mediu (MTO) in 2016, iar balanta structurala va suferi “noi deteriorari” in 2017 si 2018. Aceasta situatie ar fi provocata in principal de relaxarea indusa de reducerea unor taxe, combinat cu cresteri de pensii si salarii, spun oficialii CE.

Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top