joi, 23 martie 2017

Decizia care VA SCUMPI APARTAMENTELE: Se dă LEGE!


Ţintele de colectare a deşeurilor din construcţii şi demolări impuse de legislaţie sunt o utopie, pentru că nu are cine să sorteze fiecare tip de material adunat într-un container pe şantier, spune Radu Merică, directorul general al RER - Recuperare Ecologică şi Reciclare.

Ministerul Mediului pregăteşte o Hotărâre de Guvern privind gestionarea deşeurilor din construcţii şi demolări care are în centru un plan de gestionare a deşeurilor pe care cei care obţin autorizaţii de construire şi desfiinţări trebuie să îl elaboreze. Vizaţi sunt, în primul rând, dezvoltatorii imobiliari.

„Actul normativ mai stabileşte responsabilităţi atât pentru autorităţile publice, cât şi pentru beneficiarii autorizaţiilor. Avem în plan să venim cu o modalitate de garanţie financiară pentru punerea în execuţie a acestor planuri. Se va avea în vedere şi gestionarea deşeurilor în caz de cutremur“, a declarat Cecilia Martin, director în cadrul Ministerului Mediului, la o conferinţă de specialitate organizată de Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România.

Legea vine în completarea Ordonanţei de Urgenţă 68/2016 care a stabilit nişte ţinte anuale de reciclare firmelor care au primit autorizaţii de construire şi desfiinţare. Conform acestui act, pentru 2017 ţinta de reciclare şi reutilizare a deşeurilor provenite din activităţi de construcţii este de minim 30%, în 2018 ea creşte la 45%, în 2019 la 55% şi în 2020 la 70%.

Martin a anunţat că metoda de reutilizare a deşeurilor trebuie găsită de beneficiarii autorizaţiilor de construire şi desfiinţare, pe principiul poluatorul plăteşte.

sursa: capital.ro
loading...

0 comentarii: