miercuri, 22 martie 2017

DOI ROMÂNI RĂNIŢI în atentatul de la LONDRA! Ultima oră: PATRU MORŢI în TOTAL


Cel puţin patru persoane au murit miercuri în urma unui incident armat produs în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament. O maşină a intrat în mulţime pe Westminster Bridge şi a lovit în plin mai mult de zece oameni. Poliţia a împuşcat un bărbat asiatic înarmat cu un cuţit, care ar fi încercat să pătrundă în clădirea Parlamentului. Premierul Theresa May, care se afla în momentul incidentului în Palatul Westminster, a fost evacuată în siguranţă. Autorităţile au anunţat că tratează incidentul ca pe un ATAC TERORIST. Ministerul român de Externe a anunţat că printre răniţi se numără şi doi români.

Ministerul de Externe a anunţat într-un comunicat că printre răniţii de la Londra au fost identificaţi şi doi români. "Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale. Precizăm faptul că cetățenii românipot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări", a anunţat MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanțe pentru pierderea de vieți omenești în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprimă întreaga solidaritate cu poporul britanic", se precizează în comunicat.
loading...

0 comentarii: