duminică, 26 martie 2017

Lidl şi Kaufland au spart piaţa! Nu s-a mai intamplat asa ceva in Romania


BERD a aprobat recent acordarea unui împrumut sindicalizat în valoare de 110 de milioane de euro către grupul de retail german Scwarz, proprietarul lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland din România. În total, grupul s-a împrumutat de 180 de milioane de euro pentru a susţine expansiunea Lidl pe piaţa din Bulgaria şi România şi a Kaufland în Moldova.

Grupul de retail german Schwarz, operatorul lanţurilor de magazine Kaufland şi Lidl,  a luat un împrumut sindicalizat  în valoare de 180 milioane de euro, din care 110 milioane de euro de la BERD, pentru a susţine expansiunea din România, Bulgaria şi republica Moldova, se arată într-un anunţ al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).  Banii vor fi folosiţi pentru a suporta planurile de expansiune ale grupului prin brandul Lidl în Bulgaria şi România şi Kaufland în Moldova, ţară unde compania va inaugura anul acesta prima unitate.

Acesta nu este primul împrumut acordar de BERD grupului Schwarz. În 2015, Schwarz a primit de la Banca Mondială un împrumut în valoare de 350 de milioane de euro pentru finanţarea expansiunii în România, Serbia, Polonia, Bulgaria şi Croaţia. Din această sumă, 60 de milioane de euro au ajuns în conturile filialelor din România, permiţându-le să îşi ducă la îndeplinire planurile ambiţioase de expansiune.

Potrivit oficialilor companiei, Lidl are în plan pentru anul acesta inaugurarea a 10 magazine la nivel naţional, rirmul de expansiune fiind similar cu cel din anii trecuţi. Lidl operează pe plan local apeste 200 de magazine, iar Kaufland operează 113 magazine în România.

sursa: economica.net
loading...

0 comentarii: