vineri, 10 martie 2017

LOVITURĂ DE PROPORŢII la DNA în această dimineaţă: Ar fi de datoria preşedintelui Iohannis


Protocoalele dintre Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) trebuie făcute publice pentru ca fiecare cetăţean şi fiecare persoană implicată în procese penale să ştie ce au conţinut, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, preşedintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan. Situaţia generată de acţiunea DNA referitoare la OUG 13 este una gravă, care necesită o analiză serioasă la nivel de sistem, pentru a vedea care au fost cauzele ce au permis un astfel de derapaj, a mai spus ea.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei de presă MEDIAFAX, că protocoalele dintre Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) trebuie făcute publice pentru ca fiecare cetăţean şi fiecare persoană implicată în procese penale să ştie ce au conţinut.

Totodată, preşedintele UNJR a mai spus, referitor la ancheta DNA privind ordonanţa de urgenţă 13, că situaţia generată de procurorii anticorupţie este una gravă, care necesită o analiză serioasă la nivel de sistem, pentru a vedea care au fost cauzele ce au permis un astfel de derapaj.

„Este important aici de înţeles şi rolul preşedintelui României. Conform Constituţiei, acesta este şi preşedintele CSAT, însă tot preşedintele României “reprezintă statul român” şi “veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.” Aşadar, ar fi de datoria preşedintelui Iohannis, nu doar din calitatea sa de preşededinte al CSAT, dar şi de preşedinte al României ca, arătând că veghează la respectarea Constituţiei şi că reprezintă statul, să facă demersuri pentru desecretizarea acelor decizii ale CSAT prin care serviciilor de informaţii li s-au trasat sarcini în justiţie”, a declarat Gîrbovan.
loading...

0 comentarii: