miercuri, 8 martie 2017

NEWS ALERT! S-a intamplat in urma cu putin timp! Tariceanu si Basescu sunt IMPLICATI


Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si senatorul PMP Traian Basescu au avut, miercuri, un schimb de replici in sedinta comuna a Parlamentului in care a fost dezbatut si adoptat un proiect de declaratie a Legislativului care se refera la intarirea rolului acestei institutii, dar care in acelasi timp reclama ingerinte ale CSM si ale "institutiilor de forta" in activitatea guvernamentala si parlamentara.

In cadrul dezbaterilor, Tariceanu a subliniat ca presedintele Romaniei reprezinta statul si nu este seful statului, deoarece aceasta este cu totul altceva. "Nu merge aceasta institutie dupa formula din marina sau din armata: 'comanda la mine'. Nu merge!", a punctat Tariceanu, referindu-se la afirmatiile fostului presedinte Traian Basescu.

Ulterior, Basescu a dat replica si a cerut fair-play in plenul Parlamentului.

"Observ un soi de lasitate. Si domnul Nicolicea, si domnul Tariceanu, desi m-au atacat, au crezut ca sunt invulnerabili daca nu-mi rostesc numele. Nu-i corect! Daca aveti sa-mi spuneti ceva, spuneti pe nume, ca sa am dreptul la replica. Iar acum o mica invatatura: am inteles de la un domn, Tariceanu, ca vreun comandant ar spune vreodata: 'comanda la mine'. Nu, domnule Tariceanu, nu exista om care sa nu recunoasca autoritatea comandantului de nava. Comandantul de nava nu are nevoie sa spuna: 'Eu sunt seful, asa cum dumneavoastra vreti sa ne convingeti acum, sa facem azi ca Parlamentul e seful intr-o democratie. Comandantii de nava sunt verticali, dumneavoastra vreti sa inchinati Parlamentul catre oricine, sa spuneti: 'Eu sunt seful. Puneti-va pe frunte asta ca sa se stie ce vreti'", a spus fostul presedinte Traian Basescu.

Tariceanu a replicat: "Domnule presedinte, ati inteles prea putin, imi pare rau", iar Basescu a raspuns: "De acord cu dumneavoastra, am inteles prea putin, dar dumneavoastra n-ati inteles nimic".

Schimbul de replici a fost incheiat de presedintele Senatului, care a spus: "Eu cred ca am inteles mai mult si ca proba am propus aceasta declaratie".

In acelasi timp, deputatul PSD Eugen Nicolicea i-a amintit senatorului Basescu ca cunoaste mai bine decat el prevederile regulamentare ale Parlamentului.

"N-am uzat de niciun tertip si, stiind mai bine ca dumneavoastra prevederile regulamentare, n-am vrut sa va dau ocazia sa mancati din timpul nostru", a afirmat Nicolicea.

Anterior, in discursul sau, Eugen Nicolicea a argumentat ca presedintele tarii trebuie sa fie arbitru intre stat si societate. "Dar am mai vazut presedinte-jucator, iar acum vad ca s-ar putea sa fie undeva jucator-arbitru, ceea ce e mai greu decat presedinte-jucator", a opinat Nicolicea.

Sursa: Agerpres
loading...

0 comentarii: