marți, 21 martie 2017

Nimeni nu se astepta! Informatia care starneste valuri in Justitie. Cine va veni la conducerea DNA dupa plecarea Laurei Codruta Kovesi


Jurnalistul Catalin Tache de la "National" publica o informatie care ar putea fi o adevarata bomba in justitie daca se va concretiza. Daniel Morar, actualmente judecator la Curtea Constitutionala si fost procuror-sef DNA; ar fi "in carti" pentru a reveni in fruntea parchetului anticoruptie in cazul in care se incearca inlaturarea Laurei Codruta Kovesi.

"O parte insemnata a noii Puteri nu se poate lepada de obsesia de a o debarca pe Laura Codruta Kovesi din fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, cu orice pret. Iar imaginatia celor care se afla in spatele acestui plan s-a infierbantat atat de mult, incat acestia, dupa  cum se vorbeste deja in sistem, nu doar ca ar fi si gasit „inlocuitorul perfect”, dar chiar duc negocieri intense pentru a asigura unanimitatea clasei politice in vederea ipoteticei inlocuiri. Cerand sprijin atat din partea actualei coalitii guvernamentale, dar si a UDMR-ului, vechiului PNL sau fostului PDL.

Iar alesul este nimeni altul decat Daniel Morar! Cel care, dupa opt ani petrecuti in fruntea DNA, timp in care a beneficiat de doua prelungiri a mandatului de procuror sef a fost numit de catre fostul presedinte drept judecator la Curtea Constitutionala. Asta dupa ce, apropiatii lui Traian Basescu o stiu atat de bine, acesta fortase in zadar numirea lui Morar drept ministru al Justitiei. Acum insa, iata ca roata istoriei s-a intors si Daniel Morar este vazut din nou, de catre o buna parte a clasei politice, drept „salvatorul” luptei anticoruptie. Cu toate ca Morar este cunoscut in sistem drept un moderat, avand cam acelasi statut atribuit si lui George Maior la sefia SRI-ului. Sau poate tocmai de aceea…", scrie jurnalistul.

Daniel Morar a fost o prezenta discreta in spatiul public de la numirea la Curtea Constitutionala, iesind o singura data in evidenta, si atunci fix pentru o critica a succesoarei sale in fruntea DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Laura Codruta Kovesi nu are expertiza necesara sa conduca DNA”, a afirmat atunci Daniel Morar, ulterior iesind din atentia publica si fiind caracterizat de o discretie mediatica absoluta care se pare ca il avantajeaza acum in a fi sustinut de toate partidele politice.

"Pentru ca, din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, la sfarsitul anului trecut, pe cand procurorii Laurei Codruta Kovesi incepusera sa semene panica printre influentii lideri ai partidului, fie provenind ei din vechiul PNL sau fostul PDL, acestia ar fi luat preluat din mers ideea lansata de Basescu, privind „reincalzirea” lui Daniel Morar pentru preluarea sefiei DNA, „atunci cand se va putea”. Si, culmea, la aceeasi concluzie pare sa fi ajuns acum si partea „reformatoare” din conducerea PSD, care tocmai ce si-a facut mana in acest sens, dupa incheierea cu succes a experimentului „tehnocratului de dreapta” Tudorel Toader, ajuns ministru al Justitiei intr-un guvern de stanga", mai scrie Catalin Tache.
loading...

0 comentarii: