sâmbătă, 18 martie 2017

PERICOL DE INUNDAŢII în nouă judeţe. Măsuri URGENTE luate de autorităţi. Vezi ZONELE AFECTATE


Pericol de inundaţii în nouă judeţe. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod Galben pentru nouă judeţe. Meteorologii au anunţat ploi în toată ţara, ninsori în zonele de munte și intensificări ale vântului, mai ales în zona de sud. IGSU a transmis că a luat măsuri urgente pentru a interveni în sprijinul populaţiei.

În contextul atenționării hidrologice de Cod Galben în nouă județe din țară, unde există pericol de inundaţii, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a luat măsuri speciale.

Peste 1.400 de pompieri cu 360 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populaţiei din zonele vizate.

IGSU informează că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare Cod Galben, pentru perioada 18 martie, ora 16.00 –  20 martie ora 12.00, fiind preconizate scurgeri importante pe versanţi,  viituri rapide şi creşteri de debite pe unele râuri din județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare și Timiș.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică pentru această perioadă, care prognozează ploi în toată țară, ninsori în zonele de munte și intensificări ale vântului, mai ales în zona de sud.

IGSU a dispus unităților subordonate monitorizarea zonelor de competență și adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea.

IGSU recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale, precum și parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilele pagube generate de vântul puternic.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
loading...

0 comentarii: