sâmbătă, 25 martie 2017

Soluția premierului Grindeanu la fenomenul Balena Albastră: Ce crede șeful Guvernului că se poate face


Premierul Sorin Grindeanu consideră că doar un efort comun al presei, societăţii civile şi al instituţiilor poate reduce efectele unor „provocări negative” pe care internetul le generează, informarea fiind, în opinia sa, cheia problemei.

Prim-ministrul a făcut aceste afirmaţii în contextul unei întrebări referitoare la modul în care poate fi stopată răspândirea jocului „Balena albastră”.

„Consider că ceea ce faceţi dumneavoastră, presa şi societatea civilă, ceea ce trebuie să facă instituţiile statului, anume informarea, e cheia în gestionarea acestor probleme. Internetul şi societatea informaţională în zilele noastre oferă atât lucruri bune, cât şi provocări de tipul a ceea ce aţi amintit dumneavoastră. Doar o informare şi un efort comun care să vină din partea instituţiilor şi cu ajutorul societăţii civile şi a presei pot să preîntâmpine situaţii neplăcute. Dezvoltările pe care societatea informaţională le are zilnic şi provocările date de aceste dezvoltări sunt greu de cuantificat. Un efort comun poate să reducă din efectele pe care asemenea provocări negative le au asupra societăţii noastre”, a spus Grindeanu, la finalul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

Jocul rusesc „Blue Whale” circulă în special în ţările care folosesc limbi slavice. El are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un „custode” sau „mentor”. După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe.

Cei mai afectaţi de acest joc sunt copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. De aceea, Poliţia recomandă părinţilor să se asigure că ştiu ce activităţi desfăşoară copiii lor în mediul online şi, dacă observă o schimbare a comportamentului în ultima perioadă, să anunţe autorităţile.
Sursă: Agerpres
loading...

0 comentarii: