luni, 13 martie 2017

Turcan îl face PRAF pe ministrul Justiției după declarațiile recente: 'Există alte interese'


Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat luni că în spatele declaraţiei ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în cazul procurorului general, Augustin Lazăr, şi a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, există alte interese decât cele pentru o justiţie independentă.

"Mie mi se pare că declaraţiile ministrului Justiţiei sunt declaraţiile PSD, că teoria domniei sale se suprapune pe tezele PSD. Au mai fost conflicte instituţionale după care nu s-a vorbit despre demiterea conducerii instituţiilor. Pare mai degrabă că există alte interese în spatele acestei declaraţii decât cele pentru o justiţie independentă", a afirmat Turcan, înainte de şedinţa BPN al PNL, care se desfăşoară la Parlament, informează agerpres.ro.

Turcan a afirmat că deciziile CCR trebuie respectate.

"În privinţa deciziilor CCR, poziţia mea este aceeaşi ca şi până acum, nu le comentăm, ele trebuie respectate. De asemenea, am văzut şi din partea celor două instituţii disponibilitatea de a verifica cum pot fi respectate deciziile CCR. Aşadar, dacă vrem o justiţie cu adevărat independentă şi credibilă mecanismele există în momentul de faţă prin lege pentru a se credibiliza şi pentru a corecta derapajele sau abuzurile", a afirmat liderul PNL cu privire la motivarea CCR în cazul OUG 13.

Turcan nu a dorit să comenteze declaraţiile unor jurişti, potrivit cărora CCR şi-a depăşit competenţele.

"În ceea ce priveşte deciziile CCR, cât timp voi putea să comentez politic şi să decid politic nu mă voi referi la ele", a adăugat liderul PNL.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică, la Antena 3, că se va întâlni, în zilele următoare, cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, arătând că nu exclude posibilitate ca cei doi să demisioneze.

sursa: stiripesurse.ro
loading...

0 comentarii: