sâmbătă, 1 aprilie 2017

Cutremur pe SCENA POLITICA din Romania! Premierul Sorin Grindeanu, declaratie de ultima ora despre Klaus Iohannis


Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, ca este "ciudat" faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat inca o decizie in privinta noilor propuneri de ministri.

Intrebat ce parere are despre faptul ca seful statului nu a semnat inca vacantarea pozitiei din Guvern care a fost ocupata de Daniel Constantin, prim-ministrul Grindeanu a raspuns ca el a trimis luni toate propunerile, punctand insa ca este "dreptul legal al presedintelui de a-si lua un timp de 45 de zile".

"Eu am trimis luni dupa-amiaza toate propunerile pe care le aveam. Si pe mine ma mira acest ritm. E dreptul legal, totusi, al presedintelui de a-si lua un timp de 45 de zile. (...) E adevarat ca eu nu lucrez in acest ritm si probabil multi dintre noi nu lucram in ritmul asta. Si e ciudat", a spus Grindeanu.

Totodata, intrebat daca Daniel Constantin si-a prezentat demisia din Guvern, Sorin Grindeanu a raspuns: "Nu. L-am revocat din functie".

Luni, premierul Grindeanu afirma ca a discutat cu presedintele Iohannis in privinta noilor propuneri de ministri, precizand ca asteapta decizia sefului statului.

"Am trimis nominalizarile. Am avut o discutie cu dansul, prin care i-am transmis modificarile pe care le-am transmis. Astept din partea dansului decizia", a declarat atunci premierul.

Anterior, Grindeanu anuntase ca a luat act in sedinta coalitiei de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin si ca va inainta presedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de ministri. Potrivit prim-ministrului, nominalizarile pe care urma sa le trimita la Cotroceni 'si-au primit sustinerea politica in forul de conducere de la ALDE'.

Biroul Politic Central al ALDE a decis, duminica, sa o propuna pentru functia de ministru al Mediului si viceprim-ministru pe Gratiela Gavrilescu, in prezent ministru pentru Relatia cu Parlamentul.

Pentru functia de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, Biroul Politic Central il sustine pe liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

Sursa: agerpres.ro
loading...

0 comentarii: