miercuri, 10 mai 2017

Olguța Vasilescu îl CONTRAZICE pe Tăriceanu: Nu se poate întâmpla acest lucru


Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat astăzi că venitul minim garantat nu poate fi eliminat, deoarece există peste tot în Uniunea Europeană.

"Nu se poate întâmpla acest lucru, să se elimine venitul minim garantat. În primul rând, pentru că există peste tot în Uniunea Europeană, dar este foarte adevărat că ne dorim ca cei care pot să muncească şi îşi găsească un loc de muncă să o facă şi să nu mai stea în grija statului.

Le vom asigura condiţii tuturor acestor persoane, să îşi găsească un loc de muncă şi să nu mai rămână în continuare în grija statului român", a precizat Vasilescu, la Parlament, citată de Agerpres, întrebată cum priveşte propunerea exprimată de Călin Popescu-Tăriceanu de eliminare a venitului minim garantat.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declara recent că „trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat, care este o invitaţie la nemuncă, mai ales în contextul în care, în România, în momentul de faţă este criză de forţă de muncă. Sunt societăţi comerciale care merg să aducă forţă de muncă din ţările vecine. Deci, nu putem dacă avem criză de  forţă de muncă să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că şi din punct de vedere al demnităţii individuale a fiecăruia este preferabil să câştigi un ban muncit decât să stai cu mâna întinsă să primeşti un ajutor de la stat”.
loading...

0 comentarii: