luni, 8 mai 2017

S-A TERMINAT! LOVITURA pentru toti ROMANII! In cateva secunde totul A FOST DISTRUS! Presedintele Iohannis a facut personal ANUNTUL


Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca, in privinta aderarii la zona euro, Romania se afla „intr-un non-stadiu”, termenul de 2019 nefiind unul realist si realizabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Intrebat, la Cluj-Napoca, la o dezbatere organizata la UBB, cand considera ca ar putea Romania sa adere la zona euro, Klaus Iohannis a spus ca aderand la zona euro, Romania va renunta la multe parghii de politica monetara folosite si care au ajutat tara in aceasta etapa.

„Ne aflam intr-un non-stadiu. Trebuie sa indeplinim niste conditii pe care, in principiu, le indeplinim, dar, din exces de zel, au fost politicieni care au propus sa fim parte a zonei euro din 2019. E atat de nerealist incat nici nu s-au intrunit conditiile tehnice care trebuiau sa existe in acest caz. La un moment dat, chiar la inceputul lui 2015, mi-am dorit sa fim acolo in 2019, dar nu a fost realist si realizabil. De atunci nu s-a reevaluat situatia, la modul de a restabili cand ne integram, ci la modul de a fi mai bine pregatiti pentru ca atunci cand ajungem sa nu avem noi probleme pentru ca, aderand la zona euro, se renunta la multe parghii de politica monetara pe care le folosim si care ne-au ajutat in aceasta etapa. Faptul ca avem crestere economica de 5%, cand altii au crestere de unu sau doua procente, are si o astfel de explicatie ca ne-am miscat usor folosind anumite instrumente de politica monetara”, a spus Iohannis.
loading...

0 comentarii: