luni, 5 iunie 2017

Distribuie si tu! Ce scrie presa internațională despre EROUL român și FĂCĂLEȚUL său doborâtor de teroriști. "Ai tot respectul meu"


Presa din întreaga lume acordă spații ample gestului eroic al tânărului bucatăr din România angajat într-o brutărie londoneză, Florin Morariu, care a adăpostit 20 de persoane terifiate de atacurile teroriste de sâmbătă seară și l-a lovit cu o navetă pe unul din cei trei măcelari jihadiști care spintecau, la întâmplare, oameni nevinovați.

„Am rămas uimit de curajul de care a dat dovadă ofiţerul, care s-a grăbit să se apropie de atacatori, gândindu-se numai să-i protejeze pe cei din jurul sau", a precizat Comisarul Adjunct al Poliţiei Metropolitane, Mark Rowley.

Florin este un tânăr 32 de ani, originar Iaşi, care lucrează că brutar la Londra. El a văzut sâmbătă seară cu ochii lui faţă sinistră a terorismului. Era de serviciu împreună cu alţi doi conaţionali, când mai mulţi indivizi înarmaţi au început să atace trecătorii.

Romanul nu s-a lăsat intimidat de atactatorii, care ucideau cu sânge rece pe oricine prindeau în cale, ci a pornit pe urmele lor.

Despre fapta sa, un oficial britanic susţine că Florin a dat dovadă de "un curaj enorm de a înfruntă pericolul".

În ciuda faptului că romanul a fost rănit uşor de o grenadă aruncată de polițiștii porniți să-i anihileze pe teroriști, el a continuat să-i înfrunte pe atacatori.

"Eu cred că Florin este un erou. A dat dovadă de mult curaj atunci când l-a atacat pe unul dintre terorişti şi a fost în stare să continue lupta", scrie un internaut.

În plus, Florin a adăpostit 20 de trecători aveau nevoie să se salveze din calea atacatorilor.

"Ai tot respectul meu", scrie o altă persoană, citată de The Telegraph. "Un curajos brutar român a lovit un terorist cu o lada în cap, înainte de a oferi adăpost la 20 de oameni speriaţi. A fost privit că un erou pe reţelele de socializare" a scris The Telegraph.

"Eroul de pe London Bridge povesteşte cum s-a luptat cu atacatorii", a scris şi the Sun. "Un bucătar român povesteşte cum i-a ajutat pe alţii în timpul atacului", a relatat şi New York Daily News. "Un român curajos a atacat unul dintre terorisii de pe London Bridge", a notat şi Mirror.

Într-un video postat pe internet de Morariu, acesta spune: "Dumnezeule, este un atac terorist aici. Teroriştii taie oameni pe străzi". Apoi a fost auzit strigând să i se dea un făcăleţ, ca să se poată apăra.

Florin Morariu este de atunci lăudat pe internet pentru curajul său: „Cred că Florin este un erou pentru că a atacat un terorist". Altul a spus: "Ai respectul meu".

Eroul de pe London Bridge povesteşte cum s-a luptat cu atacatorii, scrie şi the Sun.

Un bucătar român povesteşte cum i-a ajutat pe alţii în timpul atacului, notează şi New York Daily News.

Un bucătar român a fost lăudat şi considerat un erou, după ce a oferit adăpost pentru 20 de oameni speriaţi, în brutăria Bread Ahead, notează USA Today.

Morariu a devenit o erou, iar statutul său, de imigrant, de pe o reţea de socializare nu a fost ignorat.  "Un erou? Un bucătar român? Adică unul dintre acei imigranţi români care trăiesc de pe urma beneficiilor bitanice?  #londonattack," a scris pe Twitter Zee Mitha, potrivit usatoday.com.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.
loading...

0 comentarii: