joi, 22 iunie 2017

După ce a fost dat afară din Guvern, Grindeanu ARUNCĂ BOMBA! MOTIVUL INCREDIBIL pentru care nu şi-a dat demisia până acum


Premierul Sorin Grindeanu a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria după votarea moţiunii de cenzură, că a vrut să demisioneze din fruntea Guvernului în timpul protestelor de stradă generate de OUG 13, dar că a fost convins de conducerea PSD să rămână. Grindeanu l-a sfătuit pe noul premier să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea.

„După ordonanţă, deşi mai sunt câteva etape importante de detaliat până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că mai e normal să rămân. Şi cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate (...) am înţeles că e de datoria mea să rămân", a spus Sorin Grindeanu în prima sa declaraţie de presă după votul prin care Parlamentul a hotărât plecarea sa de la Palatul Victoria, dând de înţeles că există mai multe lucruri care nu au fost spuse şi care ar merita făcute publice. În legătură cu statutul său în partid, Grindeanu a subliniat că el rămâne membru, cu toate că, oficial, a fost exclus, pentru ca ulterior să precizeze că nu ştie exact unde se situează, din moment ce decizia nu a fost trimisă la Timiş. „Sfatul meu pentru viitorul premier: să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea", a fost concluzia lui Grindeanu.

În discuţie a fost adus din nou momentul OUG 13, iar Sorin Grindeanu a lăsat să se înţeleagă că sunt şi alte lucruri care ar trebui spuse şi care încă nu s-au aflat, dar că astăzi nu intră în detalii, precizând că, după controversata ordonanţă, a vrut să-şi dea demisia, dar colegii de la partid l-au rugat să rămână, singurul motiv pentru care a rămas prim ministru fiind acela că a crezut că are în Liviu Dragnea nu prieten.

„Am mai răspuns spunând că în mod sigur aş fi dat ordonanţa 14. Până să se ajungă acolo, probabil că puteau fi făcute alte lucruri. După cum am spus, am crezut că am de partea mea un prieten care mă va ajuta. Eu am venit de la Timişoara, din postura de preşedinte de Consiliu Judeţean, nu am ridicat două degete să spun că vreau să fiu prim ministru, am fost chemat. Primul meu răspuns a fost 'Nu', pentru că aveam foarte multe de făcut la judeţ. Am cedat acestor rugăminţi ale colegilor mei, din dorinţa de a nu se pierde acele milioane de voturi pe care PSD le-a primit în alegeri.

De asemenea, am înţeles că, după ordonanţă, deşi mai sunt câteva etape importante de detaliat până atunci, am venit şi am spus multor colegi din partid că eu vreau să renunţ, că nu cred că mai e normal să rămân. Şi cu rugăminţi ale aceluiaşi CEx, în unanimitate, a fost atunci şi o conferinţă de presă, am înţeles că e de datoria mea să rămân", a explicat Grindeanu situaţia.
loading...

0 comentarii: