miercuri, 28 iunie 2017

ESTE STIREA ZILEI! Un CELEBRU BUCATAR la noi GĂSIT MORT. Era unul dintre cei mai apreciaţi chefi din TARA


Reputatul chef francez Alain Senderens, cu o ampla cariera in fruntea unor restaurante de prestigiu din Paris, a murit la 77 de ani, informeaza marti ziarul Le Figaro citat de EFE.

Decesul lui Senderens a survenit duminica dupa amiaza la resedinta sa din departamentul Correze, din centrul Frantei, a precizat online ziarul francez.

Cunoscut pentru talentul sau de a imbina vinurile cu mancarurile alese, Alain Senderens a obtinut trei stele Michelin in 1978 cu restaurantul sau 'L'Archestrate' (devenit apoi 'L'Arpege') din strada Varenne, foarte aproape de Hotel de Matignon, palatul in care se afla resedinta oficiala a premierului francez.

In 1985, el s-a ocupat si de alte centre de lux ale gastronomiei franceze din Paris, precum 'Lucas Carton' din piata Madeleine.

Senderens a provocat o mare agitatie in gastronomia franceza propunand asocieri dulci-sarate sau readucand in atentie retete vechi, precum rata Apicius la rotisor (datand din epoca romana) sau homarul cu vanilie.

Dupa doua decenii in gastronomia de lux, el a provocat o mare surpriza anuntand in 2005 ca renunta la stelele sale Michelin, pentru a putea transforma restaurantul sau intr-un local abordabil, pe care l-a denumit 'Senderens'.
loading...

0 comentarii: