duminică, 25 iunie 2017

Veste buna pentru toti romanii care au carduri bancare! Se va intampla la orice banca din tara


Incepand cu luna septembrie a acestui an, clientii bancilor vor putea retrage bani cash de la orice ATM fara sa li se perceapa comision. Masura ar putea intra in vigoare peste peste trei luni si va fi obligatorie pentru toate bancile, scrie a1.ro.

Clientii bancilor ar putea sa retraga numerar de la orice bancomat, fara sa li se perceapa comision, din toamna.

Pe scurt, băncile vor să stimuleze numărul de clienţi posibili ai unei bănci, clienţi care să îşi deschidă un cont bancar şi unde să fie tranzitate sume echivalentul salariului minim pe economie.

De exemplu, în prezent, există 5 bănci care au comision 0 la retragere de la orice ATM din ţară, iar alte două bănci nu percep comision la retragerea de numerar din străinătate. Trebuie totuşi să fie îndeplinite o serie de condiţii. Printre aceste condiţii, unele băncii percep încasări de minimum 2.000 de lei pe lună, altele solicită minimum o tranzacţie online lunară, iar celelalte bănci cer efectuarea de minim 700 de lei a plăţilor cu cardul.

Cert este că piaţa bancară trebuie să absoarbă clienţi, iar eliminarea acestor costuri va favoriza un număr mai mare de beneficiari de conturi curente.

La nivel european, România se află pe ultimul loc în clasamentul educaţiei financiare. 95% dintre români ar dori să afle mai multe informaţii despre conturi sau plăţi, însă datele arată exact procentul invers; doar 5% dintre cetăţeni sunt informaţi corect despre activitatea financiară.
loading...

0 comentarii: