vineri, 14 iulie 2017

A detine o masina - binecuvantare sau blestem?

Sursa foto: pexels.com 

Masina este pentru unii muma, pentru altii ciuma.

Ea ofera o oportunitate grozava de a scuti timp si de a te deplasa si cara lucruri in mod confortabil, dar este si o adunatura de fiare care mananca multi bani si multi nervi totodata. A detine o masina este o stare de fapt care implica si parti bune, dar si parti rele. Avantajele sunt mai multe decat dezavantajele, sau viceversa? Raspunsul la aceasta intrebare ne arata daca a detine masina este o reala binecuvantare sau un categoric blestem.

Sa contabilizam partile bune
De ce exista milioane de masini in Romania? De ce ar exista ele daca nu ar fi utile? De ce sunt preferate de orice copil care colectioneaza abtibilde si se joaca cu masinute, de orice adolescent care isi cumpara machete metalice ale masinii favorite si se uita la competitii auto pe Internet, de ce orice tanar care implineste in curand 18 ani abia asteapta sa se inscrie la scoala de soferi?

Inca din primul moment al existentei sale, masina a fascinat prin stilul de viata pe care il promoveaza, unul mult mai confortabil, mai rapid, mai accesibil, mai stilat decat cel bazat pe alte mijloace de locomotie si de transport. Atatea piese auto care conlucreaza, atata specializare la personalul service-urilor auto dovedesc un avans tehnologic in domeniul deplasarii motorizate incat nimeni nu doreste sa mai revina la trasura si cai. Masina si-a dovedit utilitatea de atatea ori incat in prezent face parte din civilizatie, si nu ii mai pot fi negate rolurile multiple pe care le poarta.

Partile negative pot fi multe, insa ce este usor in viata?

Masina trebuie alimentata, spalata, intretinuta, asigurata, miscata si tratata cu grija. Masina ofera nervi in trafic, amenzi pentru parcare, din masina se poate fura, masina este lucrul cu care provoci necazuri altora in cazul unor tamponari sau accidente.

Iata cat de dificil este sa detii o masina si mai ales cat de mult timp iti rapeste, In afara de cel pe care ti-l ofera! Daca de acasa pana la serviciu faci 30 de minute cu bicicleta, autobuzul sau metroul, s-ar putea sa faci tot atat cu masina daca stai in trafic sau daca iti ia 15 minute sa o deszapezesti si sa o incalzesti.

Momentul adevarului: primeaza avantajele sau dezavantajele?

Chiar daca nu sunt mai multe avantajele decat dezavantaje, primele sunt mai mari. Situatiile pe care le rezolva faptul ca ai o masina sunt net mai mari fata de situatiile pe care le produce. In plus, a intrat in cultura populara ca orice persoana sau orice familie, cel putin, sa detina un automobil si sa il intretina cat mai usor ducand-o la service auto profesional in mod regulat, pentru a se bucura cat mai mult de avantaje.

Bineinteles ca este de preferat sa iti cumperi o masina! Bineinteles ca este mai usor sa ajungi in locul in care vrei sa iti faci cumparaturile cu rapiditate si sa te intorci cu acele cumparaturi fara sa obosesti. Masina este o binecuvantare, un blestem este doar pentru cei care n-au nevoie de ea… sau care folosesc masina altcuiva.
loading...

0 comentarii: