miercuri, 19 iulie 2017

Formarea profesionala, procesul de dezvoltare personala pentru care niciodata nu este prea tarziu


In societatea moderna in care traim, cu o piata a muncii caracterizata de o dinamica formidabila, cu cerinte tot mai exigente legate de calitatea fortei de munca, niciodata nu este prea tarziu pentru a obtine noi competente profesionale, pefectionari si specializari care sa ne asigure un job cat mai bun in aceasta lume dominata de concurenta acerba in toate domeniile de activitate. De aceea, chiar daca pana la un moment dat ai considerat ca educatia dobandita initial este satisfacatoare, vei constata ca in jurul tau totul se schimba, in ritm cu progresul tehnologiei, apar noi meserii in timp ce altele pierd tot mai mult teren, iar invatarea continua, pentru a obtine noi calificari, de rang mai inalt, specializari sau chiar initierea intr-un alt domeniu, nou pentru tine, poate fi cheia succesului pentru cariera ta.

Astfel, sunt tot mai multi cei care inteleg importanta si beneficiile formarii profesionale, chiar si dupa ce a trecut destul timp de la perioada in care te aflai pe bancile scolii si sunt constienti de faptul ca studiul si completarea permanenta a educatiei nu sunt doar apanajul celor foarte tineri. De aceea, in functie de aptitudinile si abilitatile fiecaruia, de atractia pentru un anumit domeniu de activitate, alaturi de dorinta de cunoastere si de autodepasire, sunt disponibile numeroase cursuri de formare profesionala, prin care te poti instrui corespunzator si obtine la finalul pregatirii practice si teoretice certificatul care iti atesta noua calificare.

Poti alege cursuri de initiere, de calificare, recalificare, specializare, perfectionare, dar pentru oricare varianta vei opta, asigura-te mai intai ca centrele de pregatire profesionala sau furnizorii acestor tipuri de instruiri la care vrei sa te inscrii au autorizatiile necesare. De exemplu, CPP Alexanders ofera cursuri de calificare autorizate corespunzator de catre Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC). Odata luata decizia de a completa educatia dobandita pana acum, cu siguranta vei gasi cursurile de instruire care ti se potrivesc, pentru ca oferta in acest domeniu este una extrem de bogata, cuprinzand majoritatea domeniilor de activitate, precum comert, constructii, industrie horeca, sanatate, servicii, cosmetica si lista poate continua.

Prin absolvirea acestor cursuri de formare profesionala vei obtine certificatul de calificare corespunzator, recunoscut la nivel national, precum si la nivelul Uniunii Europene, ceea ce va determina cresterea considerabila a sanselor de a gasi un loc de munca mai bun, in tara sau peste hotare. De asemenea, exigentele companiilor cu privire la forta de munca le determina pe tot mai multe sa apeleze la acest tip de instruire pentru proprii angajati, realizand avantajele certe privind perfectionarea continua a acestora si randamentul lor crescut in campul muncii. Totodata, cheltuielile facute de firme cu instruirea angajatilor pot fi deduse din impozitul pe profit.
loading...

0 comentarii: