marți, 18 iulie 2017

Gafa uriasa la ANAF: Banii pentru copii bolnavi de autism au ajuns la un ONG pentru caini. Fiscul si-a recunoscut cu greu vina


Neatentia unui functionar al ANAF a lasat doi copii care sufera de autism fara banii necesari tratamentului, dupa ce angajatul Fiscului a incurcat codul IBAN. Peste 30.000 de lei au ajuns in contul unui ONG care se ocupa de cainii fara stapan, iar banii au fost deja cheltuiti.

S-a intamplat in judetul Timis, iar situtia a fost semnalata de mama celor doi copii, care de doi ani primeste banii din donatii prin formularul 230. Astfel, le sunt asigurate tratamentele copiilor.

"Am vazut ca nu ne intra sumele respective in cont, am mers, am intrebat la ei si am descoperit ca sumele ar fi fost virate in alta parte.

(...) O cam paseaza (vina - n.red.) de la unul la altii. Trezoreria zice ca ala-i contul pe care l-au primit sa fie virati, sus in birouri zic ca banca ar fi de vina ca nu si-a dat seama ca era cont gresit, CUI gresit sau ca eu as fi avut unul din formulare scris gresit, pe alta asociatie", a spus Georgiana Boian, citata de Digi 24.

Reprezentantii ANAF au recunoscut in cele din urma vina, insa doua luni mai tarziu. Acestia nu au venit insa si cu solutii, ci doar cu balbaieli.

"Pe ordinul de plata cu care banii au plecat de la noi s-a trecut denumirea ONG-lui, CUI-ul ONG-ului unde trebuiau sa ajunga banii dar la codul IBAN s-a trecut codul IBAN al unui alt ONG din Bucuresti", a spus Mircea Calin, director al AJFP Timis.

In ce priveste banii pentru cei doi copii, acestia au fost deja cheltuiti.

"In 2 februarie au avut o intrare de pe Timisoara de 31 de mii de lei. Au zis ca nu mai au banii, ca ei au cheltuit toate sumele, ca au multi caini de intretinut, multi angajati, multe cheltuieli. Au vorbit cu avocatul, le-a zis ca nu pot fi obligati sa-i dea inapoi si asteapta scrisoare oficiala de la Fisc", a spus mama copiilor.

In cele din urma, Fiscul a transmis ca banii vor ajunge la destinatar, pana la sfarsitul saptamanii. Angajatul care a transcris gresit codul IBAN urmeaza sa fie sanctionat.
loading...

0 comentarii: