miercuri, 27 decembrie 2017

5 metode de a afla cat valoreaza locuinta ta


Multi proprietari de locuinte se concentreza asupra caracteristicilor, functionalitatii si stilului caselor lor, asteptandu-se ca aceste caracteristici sa duca la cresterea valorii proprietatii.

Adevarul este ca locuinta in sine se deterioreaza in timp, dar terenul pe care se afla casa isi pastreaza si chiar poate creste valoarea locuintei. Acesta este un lucru foarte important cand vine vorba despre evaluarea unei case.

Preturile de vanzare al altor case din cartier

De multe ori evaluarile realizate de agentii imobiliari difera. De aceea este bine sa realizati si dumneavoastra o mica cercetare, verificand preturile la care s-au vandut/cumparat locuintele din zona in care sunteti interesat sa cumparati sau sa vindeti. Comparati datele acestea cu evaluarea facuta de un expert si astfel va puteti face o parere mai exacta.

Evaluare online

O metoda simpla de evaluare a locuintei consta in evaluare casa si teren online. Mai nou, si in Romania, firmele de evaluare ofera aceasta optiune clientilor, oferind detalii despre imprumuturile bancare, stabilirea valorii de impozitare a cladirilor, informarea partilor implicate intr-o tranzactie etc.

Tine cont de eventualele imbunatatiri

Dupa ce ai studiat preturile din zona de care esti interesat, trebuie sa iei in calcul eventualele imbunatatiri ale locuintei. Acestea pot face diferenta.

Lucrurile, cum ar fi un acoperis nou sau realizarea unei noi izolatii pentru a creste eficienta energetica a locuintei, sunt imbunatatiri intelepte care fac ca pretul casei sa creasca. Chiar daca valoarea casei respective nu creste substantial, imbunatatirile vor face ca locuinta sa se vanda mai repede decat altele mai putin frumoase din cartier.

Apelati la un agent imobiliar

Un agent imobiliar local poate realiza o evaluare a locuintei fiind familiarizat cu zona. Dar cum sa gasiti agentul potrivit pentru dvs.? Cereti parerea a doi sau trei dintre cei mai de succes agenti imobiliari care lucreaza in orasul dvs. Mentionati ca doriti o evaluare reala. Intrebati agentul cat crede ca valoreaza locuinta, nu la ce pret ar vinde-o el prin agentie.

5.Apelati la un evaluator

Desi multa lume evita sa apeleze la un evaluator atunci cand vinde o locuinta, pentru a face economie, aceasta optiune este una inteleapta, mai ales daca opiniile agentilor imobiliari sunt diferite. In plus, orice tranzactie imobiliara realizata pe baza unui credit bancar obliga partile sa apeleze la un evaluator pentru ca banca sa aiba garantia unei evaluari corecte a proprietatii in cazul in care solicitantul creditului nu va mai fi capabil sa isi plateasca ratele.


Indicat este sa apelati la un expert Anevar (Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania)
loading...

0 comentarii: