miercuri, 4 octombrie 2017

Dependenta de pungi plastic si alte ciudatenii de prin lume. The best ofNi se intampla sa auzim uneori spunandu-se ca lumea ce ne inconjoara este frumoasa si interesanta tocmai pentru ca este variata. Nimic mai adevarat decat aceasta afirmatie. Insa cand vine vorba despre dependentele si fobiile fiintelor umane, lucrurile se complica. Asa este si exemplul unui tanar de 23 de ani din Nashville, care s-a pricopsit cu o ciudata si periculoasa dependenta: mananca pungi plastic.
Pana nu de mult, se cunosteau dependentele de droguri si de alcool, apoi, foarte populare au devenit dependentele de jocuri de noroc si mai ales cea de sex. De multe ori insa, aceste dependente capata o forma pe cat de neobisnuita, pe atat de periculoasa. Iar implicarile sunt de-a dreptul dramatice si cu siguranta bizare, ca in aceste cazuri:

Mancatorul de pungi plastic
Nashville mai este supranumit si orasul muzicii, aici aflandu-se punctul de plecare a muzicii country. Recent s-a situat in centrul atentiei mediilor de comunicare, datorita unui fenomen straniu ce a pus stapanire pe un tanar localnic cu o dependenta cat se poate de ciudata.
Robert este un tanar de 23 de ani, locuitor al oraselului Nashville, care inca de mic copil si-a descoperit o anumita ”pasiune” pentru toate categoriile de pungi plastic. In ultimii 17 ani, a continuat sa-si ”rasfete” papilele gustative cu pungi plastic, afirmand despre ele ca sunt de-a dreptul delicioase.
Dupa spusele tanarului ”pungo-dependent”, aroma si gustul difera de la o tipologie la alta. Printre ”preferintele culinare” se afla o anumita categorie de pungi plastic albastre, ce-i pot fi un inlocuitor de nadejde al meselor traditionale chiar si pentru 36 de ore.

Devoratoarea de deodorante
Nicole este o toxicodependenta iesita din tipare, cu un neobisnuit viciu ce-o claseaza in topul ciudatilor cu obsesii gastronomice. Tanara in varsta de nici 20 de ani este dependenta de… deodorante.
Mania pentru deodorante, mai exact pentru stick-uri, a dobandit-o de mic copil si de pe la 4 ani nu mai reuseste sa se abtina. De la primele ore ale diminetii, primele sale ganduri sunt sa mai manance un stick, insasi viata ei fiind controlata parca de acest periculos obicei.
Tanara afirma ca dependenta ii este comandata de creier. Este cum ar auzi in permanenta o voce ce-i repeta insistent ca trebuie sa manance, fara insa sa se poata impotrivi impulsului obsesiv. Si mananca circa 15 deodorante in fiecare luna, iar in momentele in care nu-si poate stapani pornirea, este cuprinsa de stari de anxietate si de panica.

Degustatoarea de canapele
Povestea incredibila a unei obsesii cel putin ciudate este cea a unei femei americane ce a cunoscut pasiunea pentru umplutura canapelelor. Daca unii le intrebuinteaza ca piese de mobilier, pentru Adele, divanul de acasa si pernele decorative au devenit un meniu demn de chef-ii parizieni.
Starea psihologica de care sufera tanara de 30 de ani, rezidenta in statul Florida, o constrange sa deguste umplutura canapelei de-acasa cu regularitate, de la varsta de 10 ani. Inceputul a fost mai greu si mai ”anemic”, dar treptat, de-a lungul ”experientei” sale, a trecut la fiecare obiect de mobilier: divan, fotolii, perne decorative, etc., captusite cu materiale sintetice, si anume cu spuma poliuretanica.
Alteratia gustului, considerata o adevarata obsesie pentru consumul de produse necomestibile, uneori chiar dezgustatoare pentru muritorii de rand, au determinat-o sa manance pe parcursul celor 20 de ani, circa 90 de kilograme de spuma.


Aceasta boala extrem de rara, cunoscuta ca alotriofagie, motiveaza pacientii sa manance obiecte dintre cele mai stranii, precum cuie, pene, pungi plastic personalizate, pamant, lemn, ghips si orice substanta fara niciun aport nutritiv pentru organismul uman. Diagnosticarea nu se refera insa la persoanele afectate de vreun handicap mental sever.
loading...

0 comentarii: