miercuri, 20 decembrie 2017

Perdele si draperii de lux pentru o casa de vis


Alaturi de covoare, niste perdele si draperii de lux pot schimba radical un spatiu de locuit, asa incat nu trebuie ignorate aceste elemente de decor cu adevarat senzationale, daca sunt ales inteligent.

Lungimea perdelelor si draperiilor reprezinta, precum se stie, motiv de apriga disputa intre designerii de interioare.

Ce e mai bine sa alegem? Niste perdele si draperii scurte sau unele care sa atinga podeaua?

In functie de stilul de amenajare al incaperii unde vor fi asezate, de destinatia odaii respective, se pot alege fie unele care sa depaseasca cu foarte putin nivelul pervazului sau unele lungi. Sfatul specialistilor este acela ca, in situatia in care ne orientam spre niste perdele si draperii lungi sa existe totusi un spatiu intre ele si podea (covor, pardoseala) si sa aiba un tiv generos in partea inferioara.

Alegerea unor draperii de lux din stofa trebuie sa fie in armonie cu stilul de mobila, cu orientarea camerei (mai insorita sau mai umbrita) si cu bugetul disponibil.

Oricum, ideea este urmatoarea: daca suma de bani alocata este limitata, mai bine te orientezi catre un material pentru draperii ceva mai ieftin (dar de buna calitate), in cantitate mai mare, decat spre un material de draperii foarte scump, dar din care nu poti lua decat vreo cativa metri.

Cand vorbim de draperii si perdele, regula de aur este ca mai bine sa prisoseasca cantitatea de material, decat sa nu ajunga.

Niste draperii de buna calitate ar trebui obligatoriu ca sa fie dublate, pentru a asigura o buna izolare termica, sonora si sa fie in acelasi timp si un mijloc de protectie contra prafului din exterior, care tinde sa intre in camera cand ferestrele sunt deschise.

Mai ales cand vorbim de o sufragerie, nimic nu pune un accent final in materie de decoratiuni interioare mai puternic decat niste perdele si draperii de lux.

Pentru ferestre, aceste elemente de decor sunt precum rochiile de gala pentru o femeie frumoasa.

Uni sau cu imprimeuri diverse, in culori puternice sau delicate, pot conferi un aer romantic sau, dimpotriva, foarte modern, livingului la ferestrele caruia sunt montate.

Cei care isi doresc o atmosfera exotica in camera de zi pot opta pentru draperii cu flori tropicale si pasari amazoniene, care impreuna cu un mobilier din ratan, spre exemplu, alături de un covor din fibre naturale uni, pot sa te transporte instant in zona in care ai vrea ca sa iti petreci vacanta, chiar daca afara suiera crivatul iernii.

Draperiile uni, in culori tari, combinate cu un mobilier vintage, cu forme geometrice pline de dinamism, pot face o camera sa fie vibranta, plina de energie pozitiva.

Pentru cei care vor sa aduca o nota de sobrietate unei incaperi de zi sau de lucru, o draperie in armonie cu mobilierul (de exemplu gri deschis, bej ori bordo), poate sa fie o buna alegere, cu conditia ca sa existe si un element de contrast (de exemplu covorul sau unul dintre pereti să fie colorat diferit fata de ceilalti trei).

Magazinele online de specialitate va stau la dispozitie cu o gama larga de draperii și perdele de lux, asa incat nu le ocoliti daca va doriti o amenajare de vis in casa dvs.!
loading...

0 comentarii: