miercuri, 27 decembrie 2017

Producerea de aer conditionat acasa, o necesitate in zilele noastre


Pana nu de mult era considerat un lux a avea un aparat de aer condiționat in locuinta personala, acum nu mai este o rara avis intalnita doar in vilele bogatasilor, ci un echipament de uz casnic banal, la fel de frecvent de gasit in multe imobile, precum un robot de bucatarie sau un ventilator.

Beneficiile aerului conditionat

Punctul forte al aerului conditionat, surprinzator pentru adversarii sai care ii contesta beneficiile, este tocmai faptul ca protejeaza sanatatea daca instalatia de climatizare montata este bine aleasa, reglata si intretinuta.

De ce?

Pentru ca in acest fel se poate reface habitatul interior din casa, se mentine si se regleaza automat o temperatura optima in spatiul de locuit unde este montat.

In Romania, in ultimii ani vanzarile de aparate de aer conditionat au explodat de-a dreptul, mai ales de cand exista si magazine online specializate in oferirea catre populatie la niste preturi foarte bune, chiar mai mici decat in magazinele din oras, a unei palete largi de modele de asemenea produse de climatizare.

Exista modele de aer conditionat clasice, ce se aseaza pe perete, dar si unele mai sofisticate, care se incorporeaza in tavanele false (ce incep sa fie si ele tot mai des intalnite in casele romanilor).

Modelele de aparate de aer conditionat cu inverter au capacitatea de a reduce nivelul emisiilor poluante de dioxid de carbon din atmosfera.

Un sistem de climatizare casnic permite reglarea temperaturii dupa dorinta. Ce e drept, specialistii in medicina recomanda ca diferenta de temperatura intre interiorul si exteriorul casei sa nu fie mai mare de 5 - 8 grade Celsius, pentru a nu se produce un soc termic nociv pentru organism, in momentul in care se face trecere din mediul interior in cel exterior si invers.

El este un echipament foarte bun de achizitionat si din alt punct de vedere: se poate utiliza cu egala eficienta si vara, cat si iarna, cand se poate seta temperatura pana la un numar de grade Celsius care sa asigure un confort bun.

Un aparat de aer conditionat regleaza si umiditatea ambientala.

De ce este important acest lucru?

Precum se cunoaste, corpul uman isi regleaza temperatura interna prin transpiratie. Racorirea se face in timpul verii prin evaporarea unor picaturil de apa din organism.

Din nefericire, intr-un mediu in care aerul este prea umed acest lucru nu este posibil în mod eficient, ceea ce produce un disconfort sporit pentru aceia ce trebuie sa stea in spatiul respectiv.

Pe langa functiile obisnuite pentru un aparat de aer conditionat, de control al temperaturii si umiditatii din locuinta, multe sisteme de acest tip au si alte efecte pozitive asupra sanatatii umane, deoarece efectueaza concomitent si o filtrare de calitate pentru eliminarea particulelor de praf ce plutesc prin aerul din camera respectiva, precum si a fumului de tigara in care exista multe particule de o nocivitate sporita.

loading...

0 comentarii: