miercuri, 20 decembrie 2017

Sisteme de supraveghere video pentru locuinta asigura linistea proprietarilor


Climatul actual, tot mai periculos, ii determina pe foarte multi oameni ca la acest final de an sa isi achizitioneze camere de supraveghere video performante pentru a-si proteja locuintele.

Conform statisticilor, numarul furturilor s-a inmultit exponential in comparatie cu cel inregistrat inainte de anii '90 in Romania, fiind vizate in prezent nu doar proprietatile oamenilor foarte bogati, in speta vile, apartamente de lux ori case de vacanta, dar si cele ale oamenilor simpli, in care nu exista lucruri de valoare. Mereu auzim la stiri de hoti care au furat nu doar lucruri de valoare, ci si alimente sau bauturi din camara.

Indiferent de cat de sarac ar fi proprietarul, tot se gaseste ceva posibil a fi valorificat pe piata neagra sau la casele de amanet de catre un spargator de locuinte.

Precum se stie, a fi hot de locuinte este o indeletnicire ilegala ce necesita orice s-ar spune o specializare serioasa, iar aceia care se ocupa de asa ceva au scazut in prezent, spun statisticile durata medie in care infaptuiesc un jaf la circa 5 minute, ba chiar si mai putin in acele cazuri in care actioneaza la pont.

In plus, infractorii nu mai se tem de nimic, dovada ca nu ezita ca sa opereze in casele vizate chiar si in prezenta proprietarilor, noaptea, dar si in miezul zilei.


Starea de insecuritate poate fi diminuata si chiar prevenita daca se apeleaza la varianta accesibila a cumpararii unui sistem de supraveghere video, mai ales ca in prezent chiar exista o multitudine de oferte din partea firmelor de profil pentru persoanele particulare care vor sa isi protejeze eficient bunurile din gospodărie de hoti.

Nimic mai modern decat sa ai un ciclop miniatural personal acasa, care sa iti spuna chiar si cand esti departe daca totul e in regula cu proprietatea ta, daca toate bunurile se afla la locul lor si nimeni nu atenteaza la ele.

Exista atat modele de camere de supraveghere ce se pot camufla extrem de usor si care nu sunt sesizabile de catre un strain la prima vedere, cat si modele de camere video impozante, demne ca sa intimideze cu brio infractorii experimentati.

Numarul de camere de supraveghere ce trebuie achizitionate difera dupa marimea proprietatii respective si zonele ce urmeaza a fi acoperite vizual.

Camerele de supraveghere fixe sau mobile se cumpara in egala masura. Cele din cea de-a doua categorie sunt mai susceptibile la defectiuni, dar ele sunt in numar mai redus, deoarece fac o baleiere continua a spatiului supravegheat in extenso.

Indiferent ca vorbim de o camera de supraveghere fixa sau de o camera video mobila, alegerea obiectivului acesteia este esentiala.

Orice cumparator trebuie sa stie doua lucruri:

- cu cat distanta focala este mai mica, cu atat mai mare este campul vizual acoperit de camera; ea acopera o suprafata mai mare, dar nu reda cu fidelitate detaliile;

- cu cat mai mare este distanta focala, cu atat mai ingust este campul de vedere; ea poate filma cu exactitate fata unei persoane, asa incat acesta va putea fi mai usor de prins daca va incalca proprietatea și va sustrage anumite bunuri de acolo

Magazinele de specialitate ofera in special camere de supraveghere video cu distanta focala fixa, care pot ca sa fie reglate doar intr-un anumit camp vizual.

Modelele de camere de supraveghere video cu lungime focala variabila, la care se poate regla manual aceasta distanta, sunt mult mai scumpe si din acest motiv mult mai putine.

In afara de distanta focala, mai trebuie luat in calcul si zoom-ul optic si irisul (cantitatea de lumina care se filtreaza prin obiectivul camerei video respective).

Daca ar fi ca sa ne referim la iris, se poate alege o camera cu un iris fix, daca iluminarea nu se schimba sau o camera cu un obiectiv cu iris automat, daca exista variatii frecvente de luminii, precum este cazul unei camere de supraveghere montate la exterior.

Exista asadar multi factori de care trebuie sa se tina seama la achizitia unui sistem de supraveghere video pentru locuinta, de aceea este bine ca acesta sa fie comandat online de pe un site de specialitate unde se ofera si consultanta prealabila celor interesati.
loading...

0 comentarii: