joi, 26 aprilie 2018

Masa cu blat de sticlă, o piesă de mobilier la modă


Mobila de sticla face parte integrantă din rândul pieselor care concură în chip fericit la realizarea unei amenajări interioare contemporane de efect.

Cel mai frecvent clienții caută mese confecționate din sticlă, deși nici rafturile sau vitrinele nu sunt uitate.

Cum se alege o masă de sticlă 

Designerii specializați în confecționarea de mobilă propun celor interesați noi și noi modele de măsuțe de cafea din sticlă, mese de mijloc pentru living sau care să se încadreze foarte bine în bucătăriile moderne.

Deși în magazinele online, precum și în showroom-uri fizice ale diverselor companii producătoare și distribuitoare de mobilă, se găsesc mese extrem de originale ca design, specialiștii ne sfătuiesc totuși să fim cu mare atenție.

Utilitatea unei mese de sticlă, mai importantă decât design-ul

Este necesar ca să avem drept principal criteriu în alegerea unei mese de sticlă următorul: aceasta să fie în conformitate cu nevoile noastre reale, să rezistăm tentației de a achiziționa un asemenea produs special, precum este un obiect de mobilier din sticlă, doar pentru că ar arăta bine într-un anumit loc din casa noastră.

Estetica este importantă, dar când ne referim la mese, mai ales la acelea confecționate din sticlă, funcționalitatea este esențială, dacă nu vrem ca peste un an sau doi să ne împiedicăm de mobila în cauză și să încercăm să o facem cadou sau să o vindem la mica publicitate cât mai rapid, pentru a scăpa de ea.

Grosimea blatului, alt criteriu important în alegerea unei mese din sticlă

Un element de care trebuie să ținem seama când ne dorim o masă de sticlă este indubitabil grosimea blatului acesteia.

Este absolut obligatoriu ca să analizăm cu atenție blatul și să nu ne aruncăm la a cumpăra o masă de sticlă, fie și cu un design demențial, dacă nu are cel puțin o grosime a blatului de minim 0,5 -1 cm. Este mai important ca să țină o greutate mare, chiar mai mult decât rezistența sporită la zgârieturi.

În mod normal, un blat de sticlă dacă este corect tratat nu va putea fi zgâriat chiar așa de ușor precum ne-am putea imagina.

Blaturile măsuțelor se realizează fie din geam tradițional, fie din sticlă curbată.

Printre cele mai frecvent întâlnite în magazinele de mobilă sunt acele mese de dimensiuni mari sau măsuțe de cafea cu blatul din sticlă curbată. Acest material modern, din cauza complexității procesului de fabricație, este de obicei mult mai scump, dar și mai rezistent decât cele cu geam obișnuit, fie el și tratat pentru o durabilitate sporită.

Sticla s-a dovedit a fi un material extrem de interesant și provocator pentru creatorii de mobilier contemporan, dovadă că aceștia și-au propus (și chiar au reușit) ca să creeze mese de sticlă ce se deplasează pe roți și se strâng ușor, sunt extensibile, fiind asemănătoare cu acelea din lemn pe care le cunoaștem cu toții.

Dacă mesele din living de dimensiuni mari sau chiar din bucătărie sunt mai greu acceptate de către clienți, nu la fel se întâmplă cu măsuțele de dimensiuni reduse cu blat de sticlă.

Măsuțele de cafea cu blat din sticlă, extrem de căutate de către clienți 

O măsuță de cafea a devenit de câteva decenii bune nelipsită aproape în orice casă din mediul urban.

Grosimea blatului de sticlă specific unei asemenea piese de mobilier mici trebuie să fie și ea generoasă. Asta deși respectiva piesă de mobilier e folosită în ultima vreme mai ales pentru a așeza pe ea diverse reviste, cărți, telecomenzi, mai puțin ceșcuțe de cafea sau ceai.

În cazul unei măsuțe de cafea ce poate să fie așezată atât în living, cât și într-un hol de dimensiuni mai mari sau pe o terasă, designerii au combinat sticla cu lemnul sau cu structurile din inox sau fier forjat.

Motivul? Deși este un material fascinant, o măsuță confecționată sută la sută din sticlă pare a fi totuși prea mult, e nevoie și de o structură mai fermă care să o pună mai bine în valoare.

loading...

0 comentarii: