luni, 30 aprilie 2018

Șlapi de calitate, pentru o bună sănătate a picioarelor


Șlapi bărbați există în mai toate magazinele de încălțăminte online, deoarece românii iubesc să îi încalțe în vacanță, când merg pe litoralul românesc, la ștrand sau la piscină, ori pur și simplu în curtea casei.

Termenul de „șlapi” provine din limba germană și se referă la acel tip de papuci foarte ușori, fără toc, ce par a fi făcuți parcă pentru conaționalii noștri care se ghidează de multe după principiul: “Merge și așa!”

Nu sunt foarte scumpi, de aceea oricine își poate permite o pereche, dar ar fi bine să aleagă una cu adevărat bună, de la un brand cunoscut, deoarece acest tip de încălțăminte, vine la pachet și cu o serie de pericole pentru sănătate, dacă nu se poartă în mod corect, responsabil.

În primul rând, ne sfătuiesc medicii, nu este bine să îi porți zilnic, deoarece gleznele, genunchii și spatele s-ar putea ca să aibă de suferit.

Dintr-un anumit punct de vedere, șlapii au cam aceleași efecte ca ca și pantofii cu toc înalt purtați de femei, deoarece modifică mersul dacă sunt folosiți prea mult.

Motivul? Un bărbat care poartă șlapi în mod curent inconștient face eforturi ca să nu îi scape din picioare, ceea ce determină tensiuni puternice la nivelul ligamentelor.

Șlapii bărbătești ieftini din plastic sunt cei mai periculoși, deoarece nu oferă suport pentru curburile tălpilor picioarelor, ceea ce poate conduce la apariția unui răspuns inflamator cronic denumit de medici fasciită plantară, cauză principală a durerilor atroce manifestate la nivelul călcâielor.

Ei pot însă ridica și alte probleme nedorite, inclusiv să determine căderi la coborâtul în grabă al scărilor. Asta ca să nu mai amintim de bășicile și bătăturile ce pot ca să le cauzeze.

Plasticul de proastă calitate poate să fie toxic, să declanșeze diverse alergii persoanelor mai sensibile la anumite materiale, de aceea nu trebuie riscat a fi cumpărați și purtați doar pentru că au costat cât un pachet de țigări.

Din fericire există și șlapi pentru bărbați de calitate foarte bună, care pot să prevină asemenea pericole, mai ales dacă se poartă cu moderație.

Ei sunt realizați din piele naturală sau din alte materiale ecologice și au o formă ergonomică.

O pereche de șlapi ortopedici sunt mai scumpi, dar sunt soluția perfectă pentru aceia ce își doresc ca să aibă niște picioare odihnite în concediu, nu permanent crispate, să se simtă bine, nu să se zvârcolească de dureri de călcâi sau de spate.

În magazinul online Shoe Express se găsesc șlapi bărbătești, originali, de marcă, având o calitate superioară, așa încât, dacă tocmai vă trebuie o pereche pentru sezonul estival ce bate la ușă, îi puteți comanda de acolo cu încredere.
loading...

0 comentarii: