vineri, 14 septembrie 2018

Cum alegi aparatul de aer conditionat in functie de marimea camerei


Cei aflati in cautarea unui aparat de aer conditionat trebuie sa fie intotdeauna atenti la modelul pe care il aleg, luand in considerare in primul rand marimea camerei in care urmeaza sa il instaleze. Pe piata exista mai multe disponibile, iar in acest caz, zicala ,,cu cat mai mare, cu atat mai bine", nu functioneaza. Mai jos exista sfaturi pretioase despre cum poate fi ales cel mai bun aparat, astfel incat sa dea randamentul dorit!

Camera trebuie masurata
Intai de toate trebuie masurata camera in care urmeaza a fi utilizat aparatul. Acest lucru poate fi realizat cu usurinta prin inmultirea lungimii incaperii cu latimea ei. Ulterior, rezultatul trebuie inmultit cu valoarea de 25 BTU (BTU reprezinta capacitatea aparatului de racire sau de incalzire per ora). De pilda, pentru o camera care are 12 metri latime si 15 metri lungime, calculul poate arata in felul urmator: 12 x 15 = 180 de metri patrati, iar mai apoi trebuie sa fie inmultit rezultatul dupa cum urmeaza: 180 x 25 = 4500 BTU. Practic, in acest caz, aparatul trebuie sa aiba o putere de 4500 BTU.

Marimea aparatului conteaza
In general, aparatele care au o valoare BTU mai mica decat necesarul functioneaza in permanenta, intrucat incearca sa faca fata incaperii in care sunt instalate. Din pacate, factura la electricitate va fi intotdeauna foarte mare daca nu se opteaza pentru un aparat cu o valoare BTU suficienta pentru numarul de metri patrati.

Functii inteligente
Un alt mod prin care poate fi ales un aparat de aer conditionat este prin studierea functiilor inteligente de care acesta dispune. De exemplu, exista modele care dispun de functia Wi-fi, ceea ce inseamna ca oricine poate da drumul la aer in casa inainte de a se intoarce de la serviciu. Astfel, la intrarea in camin, atmosfera va fi una perfecta!

O alta functie ce poate fi intalnita la aparatele inteligente este ,,I feel". Practic, dispozitivele au capacitatea de a scana 3D incaperile in care se afla, urmand ca apoi sa directioneze jetul de aer intr-un mod optim. Nu in ultimul rand functia de autodiagnoza este si ea importanta, pentru ca ajuta la depistarea problemelor de functionare. In acest fel, atunci cand specialistii de service ajung la fata locului vor sti exact ce trebuie sa repare.

Numarul de locuitori
Numarul de locuitori dintr-un camin conteaza foarte mult cand vine vorba despre alegerea unui aparat ideal. Daca un spatiu este foarte mare, dar aici locuiesc mai mult de 2 persoane, atunci trebuie sa se opteze pentru un dispozitiv mai puternic! In caz contrar, aparatul nu va face fata!

Orientarea ferestrelor
Orientarea feresterelor este si ea importanta, avand in vedere ca modul in care razele de soare patrund in casa influenteaza in mod direct necesitatea utilizarii aparatului pentru reglarea temperaturii. De pilda, daca ferestrele sunt pozitionate astfel incat soarele sa bata in casa in majoritatea timpului de peste zi, atunci cu siguranta cei ce locuiesc vor avea nevoie sa ajusteze numarul de grade!
loading...

0 comentarii: