luni, 28 ianuarie 2019

Cand se impune schimbarea instalatiei electrice


Schimbarea instalatiei electrice este una dintre principalele preocupari in cazul in care ceva merge prost sau in cazul in care se fac renovari importante in case sau in apartamente. Un electrician bun se poate ocupa de aceste lucruri la un pret rezonabil si in cele mai bune conditii, fiindca numai un specialist in domeniu se poate ocupa de schimbarea instalatiei electrice.

Cand se schimba instalatia electrica

Exista mai multe scenarii care presupun schimbarea instalatiei electrice. Intr-o lume in care oamenii depind intr-o masura atat de mare de energia electrica si, deci, au nevoie de electricitate, a avea o instalatie electrica bine pusa la punct este cel mai mare avantaj.
Din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi cumpere un apartament vechi sau o casa mai veche, care sunt, insa, constructii trainice si durabile, in locul unei constructii noi si care nu prezinta foarte mare siguranta. In general, casele si apartamentele vechi au nevoie de renovari, de curatenie si de schimbarea instalatiei electrice. Multi dintre cumparatori uita sa includa si instalatia electrica in planurile de renovare si, din aceasta cauza, au parte de tot felul de incidente.

Motivele pentru care ar trebui schimbata instalatia electrica

Instalatia electrica mai veche de 30 de ani trebuie schimbata. O instalatie electrica veche nu se poata adapta nevoilor moderne pentru ca, in perioada in care a fost pusa la punct, nu existau atatea gadgeturi si aparate electrocasnice moderne. Multe dintre instalatiile existente in momentul actual nu mai fac fata cerintelor omului modern si, daca nu sunt schimbate, pot deveni un real pericol pentru familie.

Schimbarea instalatiei electrice presupune:
  • Deranj – odata schimbata instalatia electrica, in interiorul locuintei se va face deranj pe toate planurile; de aceea se recomanda schimbarea acesteia o data cu actiunea de renovare.
  • Zgomot – in timpul schimbarii instalatiei electrice, se dau gauri in pereti, se face foarte mult zgomot si, de aceea, este recomandat ca electricianul sa vina numai in orele permise, pentru ca, altfel, vecinii se pot arata deranjati.
  • Timp – schimbarea instalatiei electrice poate dura trei sau patru zile la o locuinta mica, precum o garsoniera sau un apartament cu o camera, pana la doua saptamani, in cazul unei case.
  • Cunostinte de specialitate – numai un electrician poate schimba instalatia electrica. El va sti cum sa inlocuiasca firele, cum sa adauge socket-uri pentru prize, cum sa inlocuiasca intrerupatoarele si, cel mai important, cum sa schimbe tabloul electric cu unul sigur si simplu de folosit. De asemenea, electricianul va sti cum sa alcatuiasca schema electrica a apartamentului.
Cum se schimba instalatia electrica si cat costa

In cazul schimbarii instalatiei electrice se vor schimba toate elementele electrice. Se scoate instalatia veche, se creeaza o schema si se dau gauri; ultimul pas este montarea dozelor si a tabloului electric. In privinta costurilor schimbarii instalatiei electrice, acestea pot varia de la cateva sute la cateva mii de lei, in functie de complexitatea lucrarii si de marimea locuintei.
loading...

0 comentarii: