Orice criză financiară are și o parte pozitivă. Folosește-te de ea!

Criza financiară la nivel individual este asociată cu teama de a nu putea să-ți asiguri nevoile de bază, imposibilitatea de a trăi la același nivel de trai cum o făceai până la apariția lipsei banilor, o autoestimă scăzută ce te face ca să te izolezi social.

Să investesc bani sau să-mi platesc datoriile? Aceasta-i întrebarea!

Psihologii au subliniat de multă vreme că a avea un job stabil, un venit sigur și a nu avea datorii sunt premisele unei sănătăți mentale bune în lumea modernă.

Unii dintre datornicii care colaborează cu Kruk Romania au crezut inițial, înainte de a fi ajutați de specialiștii în colectări de aici, că se pot descurca prin forțe proprii.

De multe ori acest lucru s-a întâmplat când, deși erau înglodați în datorii, brusc s-au trezit cu o sumă de bani suplimentară la salariu.

Și-au făcut iluzii că se pot organiza mai bine, pot face chiar economii în fiecare lună. Apoi au ajuns la marea dilemă: să investesc acești bani, sperând că așa se vor înmulți, ori mai degrabă să îmi achit toate datoriile?

Educația financiară, instrumentul care te ajută să ai o viață împlinită!

Dacă nu ai o educație financiară chiar și la nivel minimal, tentația cea mare este de a economisi, considerând că așa vei reuși după o vreme să scapi de datorii, dar și să rămâi cu ceva bănuți și pentru tine.

Este o mare greseală!

Nu poți face banii visați dacă în mintea ta zornăie puternic datoriile ca niște tinichele atârnate de coadă! Pur și simplu nu îți auzi gândurile. Iar a face pași spre prosperitate nu e posibil fără o adâncă pace a minții, fără un suflet liniștit care să nu fie zbuciumat.

Este o regulă de neclintit: pentru a începe să investești, mai întâi trebuie să ai finanțele în ordine perfectă. Așa că profită de creștere pentru a-ți plăti toate datoriile. Dacă nu poți face asta dintr-o dată, specialiștii de la Kruk Romania te vor ajuta cu elaborarea unui plan de eșalonare a sumelor pe care le ai de achitat.

Doar când ai zero datorii poți descătușa energia internă necesară care să te ajute să investești fără greșeală niște bani suplimentari.

Altfel, dacă pui carul înaintea boilor, riști ca să faci cunoștință cu principalele probleme psihologice care afectează oamenii în timpul crizelor financiare: anxietatea, depresia, stresul exacerbat pe care nu îl poți gestiona, potențate de consumul de alcool, medicamente. Pot apărea inclusiv gânduri de sinucidere.

Lipsa de bani și recâștigarea abundenței

Orice investiție include și o doză de risc, așa încât nu pune gaz peste foc inutil și nu acționa din disperare.

Nu de alta, dar ajungi să fii precum o frunză în vânt, dacă nu ești ancorat așa cum trebuie de sol.

În plus, ține minte că de regulă o criză financiară individuală nu te afectează doar pe tine, ci și pe cei dragi ție, așa încât nu lua decizii eronate când e vorba de bani.

Învață cum să îți gestionezi bugetul în timp ce îți plătești în rate datoriile, mai ales că specialiștii Kruk te pot ajuta cu multă empatie să faci acest lucru.

Împreună cu ei vei putea găsi liniștea mult căutată deocamdată în ochiul furtunii în care te afli, iar apoi, după ce lucrurile vor reveni la normal și te vei reechilibra financiar și în noua ta realitate.

Pentru că modificându-te tu, revenindu-ți stima de sine, încrederea în viitor, viața o să ți se schimbe radical în bine.

O criză, deși dureroasă, este cel mai bun impuls pentru reînnoire. Acest lucru este valabil atât pentru un individ, cât și pentru o societate.

Vei putea privi lucrurile dintr-o nouă perspectivă, optimistă, dar responsabilă, vei simți cum abundența te va însoți dându-ți nenumărate motive de a fi fericit.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.