Critic National
critic national stiri 24/7

Audierile din Crimeea în cazul liderului tătarilor Mustafa Dzhemilev – amânate

Un tribunal din Crimeea controlată de Rusia a amânat o primă ședință în contumacie împotriva unui lider-veteran al tătarilor din Crimeea, fost disident din epoca sovietică. Audierile în cazul lui Mustafa Dzhemilev la tribunalul din Armiansk urmau să înceapă la 25 iunie, dar au fost amânate după ce s-a constatat că nici acuzatul, nici echipa lui de avocați nu au primit acuzațiile oficiale de la procuratură, a informat avocatul lui Dzhemilev, Nikolai Polozov.

Comitetul Investigativ al Rusiei a anunțat în aprilie că a lansat o anchetă penală în cazul deputatului de 76 de ani din Parlamentul ucrainean, sub acuzații de trecere ilegală a frontierei rusești, depozitarea neatentă a unei arme de foc, cu consecințe grave, și posesia ilegală de muniție. Dzhemilev a fost președintele structurii de autoguvernare a tătarilor din Crimeea, numită Mejlis – până ce ea a fost interzisă de reprezentanții Moscovei în Crimeea.

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi