Critic National
, Decizie importantă pentru comercianți, contravaloarea casei de marcat se deduce din impozit, Critic National, Critic National

Decizie importantă pentru comercianți, contravaloarea casei de marcat se deduce din impozit

Camera Deputaților a modificat, marți, legea 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, în sensul că operatorii economici vor putea să deducă din impozitul datorat contravaloarea caselor de marcat achiziţionate şi puse în funcţiune.

Modifivcarea îi vizează pe operatorii economici (persoane juridice şi fizice), plătitori de impozit pe profit, de impozit pe veniturile microîntreprinderilor sau, după caz, de impozit pe venit.

Camera Deputaților este for decizional.

Agenţia Naţională de Administrare Fis­cală a început conectarea caselor de mar­cat cu jurnal electronic la serverele ANAF. Casele de marcat ale marilor contribuabili vor în­cepe conectarea la serverele ANAF din 1 iulie 2020 pe o perioadă de 3 luni, urmând ca agenţii economici mici şi mijlocii să finalizeze acest proces până la sfârşitul lunii ianuarie 2021.

În acel moment se estimează că 550.000 de case de marcat vor fi conectate direct cu serverele ANAF, ceea ce, potrivit Ministerului Finanțelor, ar duce la reducerea evaziunii și creșterea încasării veniturilor statului de la 12 la 18 miliarde de lei. 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi