Declaratia epidemiologica de intrare in tara o poti consulta AICI. Chestionar on-line care reduce timpii de asteptare in aeroport

thumbs

Aeroportul International Sibiu informeaza ca pasagerii care intra in tara prin fluxul de sosiri al aeroportului au la dispozitie, incepand cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronica a declaratiei epidemiologice.

„Aceasta masura este necesara pentru limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2 si reducerea efectelor negative inregistrate, la nivel global, de pandemie. Astfel, toti pasagerii care tranziteaza aeroportul sibian au alternativa completarii, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaratiei pe proprie raspundere solicitate de platforma, in vederea procesarii lor si stabilirii de catre directiile de sanatate publica a masurilor care se impun”, potrivit unui anunt postat pe Facebook de oficialii aeroportului.

Aceasta modalitate eficientizeaza timpii de asteptare aferenti procesarii fluxului de pasageri la intrarea in tara si totodata, se reduce riscul de raspandire a virusului SARS-CoV-2.

Transmiterea datelor catre punctele DSP din aeroport se poate face in orice moment, recomandabil chiar odata cu planificarea calatoriei spre Romania.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii si verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum si protejarea cetatenilor si a personalului din aeroport, arata sursa citata.

„Pasii care trebuie urmati pentru completarea electronica a declaratiei epidemiologice de intrare in tara sunt urmatorii: 1. Se acceseaza adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folositi reteaua SBZ Free WiFi disponibila in Terminalul Sosiri; 2. Se completeaza datele solicitate de aplicatie si se valideaza, apoi se trimite formularul; 3. Este important sa se mentioneze adresa de izolare sau sa se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu; 4. Ulterior, se genereaza un cod QR pe telefonul inregistrat in aplicatie; 5. Se tipareste declaratia sau se scaneaza codul QR la ghiseul amplasat in acest scop pe fluxul sosiri si se ridica declaratia de acolo; 6. Declaratia se prezinta la ghiseele DSP”, informeaza Aeroportul din Sibiu.

Platforma https://chestionar.stsisp.ro a fost dezvoltata de specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale impreuna cu echipa de IT a organizatiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, companie aflata sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.