Declarații tulburătoare în scandalul de rasism care zguduie Liga 1: „Acum mă luați cu etniile?!” vs „Mă simt foarte prost!”

Președintele lui Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, este acuzat de rasism de un fost antrenor secund al echipei. Flavius Boroncoi spune că oficialul ardelenilor l-a marginalizat și jignit pe Paul Costea (21 de ani), pentru că jucătorul este de etnie rromă. Cei implicați în scandal au oferit primele reacții. Flavius Boroncoi a fost secundul lui Mihai Teja și al lui Edi Iordănescu la Gaz Metan Mediaș. Acesta a dezvăluit un episod scandalos din vestiarul echipei. Potrivit antrenorului, Ioan Mărginean l-a marginalizat și l-a îndepărtat pe Paul Costea de echipă, deși jucătorul de 21 de ani era anunțat între titularii pentru meciul cu Astra Giurgiu, de pe 15 iunie. Declarații tulburătoare în scandalul de rasism care zguduie Liga 1: „Acum mă luați cu etniile?!” vs „Mă simt foarte prost!” Președintele lui Gaz Metan Mediaș reacționează și spune că totul face parte dintr-un scenariu prin care se încearcă destabilizarea clubului: „Nu ştiu cine vrea scandal la Mediaş. Cineva vrea neapărat şi pe economic nu mă poţi lua, pe administrativ nu mă poţi lua, acum mă luaţi cu etniile. (…) Mă pregătesc, îmi sun avocatul, mergem înainte pentru că adevărul trebuie să iasă la iveală”, a spus Ioan Mărginean pentru Telekom Sport. Și jucătorul a vorbit despre situația jenantă în care s-a regăsit. Mijlocașul spune că toți cei din anturajul său sunt afectați de cele întâmplate: „Vă daţi seama că sunt supăraţi, au citit ce s-a scris în ziare şi nu doar ei. Toată lumea se simte prost. (…) (n.r. – Ai simţit că etnia ta te-a dezavantajat?) Niciodată. Mă simt mândru de ceea ce sunt şi niciodată nu au fost diferenţe făcute de alte persoane la şcoală sau pe unde am fost. (n.r. – Dar la fotbal?) Niciodată, nici la fotbal. E prima situaţie ce s-a întâmplat aici la Mediaş”, a spus Paul Costea pentru sursa citată. Scandalul a început după dezvăluirile lui Flavius Boroncoi, care a (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.