Un bărbat merge pe culoarul unui avion cu scaune goale

Din 15 iunie se reiau zborurile spre mai multe țări. Anunțul Ministerului Transporturilor

Din 15 iunie se pot relua zborurile spre și dinspre mai multe țări, care au un număr mai mic de cazuri de coronavirus, a anunțat Ministerul Transporturilor. Institutul Naţional de Sănătate Publică va face o listă, valabilă și pentru exceptarea de la izolare la domiciliu în cazul celor care vor să intre în România.

Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile, se precizează în comunicatul citat de Agerpres.

Această listă se stabileşte de INSP pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

În România, în timpul celor două stări de urgenţă succesive (16 martie-14 aprilie şi 15 aprilie-14 mai), au fost impuse o serie de restricţii şi limitări de drepturi, între care: limitarea circulaţiei persoanelor şi suspendarea călătoriilor în străinătate. Odată cu trecerea la starea de alertă, începând cu 15 mai, o serie de restricţii au fost ridicate, gradual, din două în două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la 11 iunie, că Guvernul va aproba săptămâna viitoare, în următoarea şedinţă, prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie.

Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de 16 iunie. Starea de alertă e indispensabilă pentru a putea menţine în vigoare toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, a spus Ludovic Orban.

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/economie/transporturi/din-15-iunie-se-reiau-zborurile-spre-mai-multe-tari-anuntul-ministerului-transporturilor-1322499


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top