Ministerul de Externe: Două cazuri de COVID-19 la misiuni diplomatice ale României în străinătate

Coronavirus, model 3d generat de un computer

Un angajat al Ambasadei României la Nur-Sultan, Kazahstan, şi unul din cadrul Consulatului General al României la Cernăuţi, Ucraina, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe. Starea lor de sănătate este bună, mai precizează sursa citată.

Acestea sunt singurele cazuri de Covid-19 identificate până acum în rândul angajaţilor oficiului consular și ai misiunii diplomatice, potrivit Ministerului de Externe.

„Atât în cazul misiunii diplomatice, cât şi în cazul oficiului consular au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivelor şi membrii de familie. În acest context, activitatea celor două misiuni va fi adaptată pentru limitarea expunerii celorlalţi membri ai misiunii, fiind întreprinse toate măsurile necesare de distanţare socială şi autoizolare impuse de această situaţie”, se arată într-un comunicat MAE difuzat vineri.

Editor: B.P.

sursa: digi24.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.