Critic National
, Munca la un abator din Germania arata altfel in vorbe decat in realitate. Ce li se promite romanilor. „Acolo apare pacaleala”, Critic National, Critic National

Munca la un abator din Germania arata altfel in vorbe decat in realitate. Ce li se promite romanilor. „Acolo apare pacaleala”

Afacerile continua pentru Clemens Tonnies, afaceristul in abatoarele caruia s-au imbolnavit atat de multi oameni, incat doua cantoane din Germania au fost puse in carantina. Ca sa inlocuiasca romanii bolnavi, nemtii cauta altii si au postat un anunt pe un site de specialitate. Li se promit romanilor salarii de patru-cinci ori mai mari decat acasa, pana la 2.600 de euro si conditii decente de viata si de munca. Promisiunile facute insa nu sunt respectate, spune Erich Mocanu, cel care ii ajuta pe romanii care muncesc in Germania si Austria, daca au probleme.

Am sunat la o firma din Iasi, care angajeaza romani pentru abatoarele din Germania si care sustine ca reprezinta firma lui Clemens Tonnies, ca sa aflam in ce conditii se pleaca. Pana la ora difuzarii stirii, compania Tonnies nu a raspuns solicitarii de a confirma daca are vreo legatura cu firma din Iasi care recruteaza in numele sau.
Convorbire telefonica:
– Are legatura cu cele care sunt in…
– Are…este de la Tonnies, da. Tonnies e cea mai mare companie de abatoare din Germania. Tonnies are aproape 11 abatoare in Germania, din care s-au inchis
– Am vazut ca sunt zile in care mai putem lua bani in plus daca muncim peste program.
– De fapt, ei daca au nevoie va tin si 12 ore.
***
– Se da 150 de euro la autocar.
– Si asta trebuie sa il achit eu inainte sa plec, nu?
– In ziua in care plecati, la sofer.
– Eu va fac rezervarea.
– Si acte? Mai trebuie ceva?
– Numai buletinul, atat.
Cateva ore mai tarziu – Convorbire telefonica:
– Pentru munca in Germania. Mai este valabil?
– Da, dar, o sa va sun de maine dimineata ca sa vedem cu coronavirusu, ca au mai fost cazuri. O sa vorbim maine, vorbim maine ca e inutil acum. Nu stim daca o sa mai fie sau nu.
– Sunteti firma directa sau intermediara?
– Sunt direct, de la Tonnies.
– Direct de la firma din Germania?
– Da, da.
„Acolo este pacaleala care apare, pentru ca aceste firme, daca sunt din Romania, nu sunt firme legale. Exista numere de telefoane. Dupa 2, 3 zile sau chiar o saptamana, cand s-a terminat cu recrutarea, dispare numarul de telefon. Cand ajung ei la fata locului, acolo vad ca au de platit doua, trei sute de euro pe pat, salariul nu mai este cel promis in Romania, este salariul minim pe economie”, spune Erich Mocanu, membru al organizatiei AEBS.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi