Nemulțumiți de acuzațiile de rasism și violență, polițiștii francezi au protestat la Bataclan: „Ne cer mult, apoi ne scuipă”

Polițiștii din Franța își aruncă cătușele în semn de protest față de acuzațiile de rasism

Peste 200 de poliţişti au protestat, vineri, în faţa sălii de concert Bataclan din Paris, loc simbolic, unde pe 13 noiembrie 2015 au avut loc atentate, împotriva acuzaţiilor de violenţă şi rasism la adresa profesiei lor, transmite Agerpres, citând AFP.

Câteva zeci de dube, motociclete şi maşini au blocat strada din faţa sălii de concert. Îmbrăcaţi civil sau în uniformă, cu arma la centură, poliţiştii au depus în tăcere mai multe perechi de cătuşe pe trotuar, după care au intonat imnul naţional în semn de protest.

„Respingem acuzaţiile de violenţă şi pseudo-rasism”, a declarat un participant care a dorit să îşi păstreze anonimatul. „Este greu să înţelegem cum de am fost aclamaţi în momentul atentatelor, în timp ce astăzi suntem arătaţi cu degetul”.

În atentatele din 13 noiembrie 2015, doi poliţişti au fost primii care au intervenit la Bataclan, unde au murit 90 de persoane, şi l-au ucis pe unul din atacatori.

Totodată, protestatarii au denunţat lipsa de susţinere din partea ministerului lor.

„Ierarhia noastră ne lasă baltă pe străzi”, s-a plâns un ofiţer de poliţie.”Ne cer mult, nu ne oferă mijloacele şi apoi ne scuipă. (…) Vor să ne ia dreptul de a folosi manevrele de strangulare, dar care este alternativa? Dacă o aplicăm, este pentru că persoana în cauză nu este foarte docilă”.

După discursul din 8 iunie, în timpul căruia a anunţat renunţarea la tehnica de arestare prin strangulare, ministrul de interne Christophe Castaner se confruntă cu nemulţumirile poliţiştilor, care nu au ezitat să iasă în stradă pentru a protesta. Mai multe mitinguri au avut loc în ultimele două săptămâni în Franţa, în special la Paris, în faţa Arcului de Triumf şi în cartierul de afaceri La Défense, în timpul cărora poliţiştii au pus jos cătuşele ca protest simbolic.

Tot vineri, în timpul unei deplasări, ministrul francez de interne a insistat asupra „respectului” datorat poliţiştilor, pe care i-a asigurat de sprijinul său.

Editor: Cristina Iancu

Vrei să urmărești filme romantice alături de persoana iubită sau prieteni? Dacă vrei să urmăresti filme și seriale pe telefon sau tabletă, descarcă aplicația Digi Online, creează-ți cont și primeșți acces la serviciul de streaming

sursa: digi24.ro


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.