ochi de caine

Nou caz de cruzime față de animale: Un tânăr și-a asmuțit câinele asupra unui cățel legat care, în final, a sfârșit sfârtecat

Un tânăr din localitatea argeşeană Bughea de Jos, care s-a filmat când şi-a asmuţit câinele să omoare un alt câine, este cercetat penal, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, potrivit Agerpres.

Precizările au fost făcute după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre acest caz de violenţă împotriva animalelor.

„Din verificările efectuate de poliţişti până în prezent a rezultat că protagonistul filmării, un tânăr de 22 de ani din comuna Bughea de Jos, s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, în timp ce asmuţea un câine pe care îl deţinea asupra unui alt câine, inert, care era prins într-un laţ. Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgenţă, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Conform sursei citate, în dosar se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că suspectul nu mai deţine câinele din filmare, pe care l-ar fi înstrăinat anterior momentului la care poliţiştii au fost sesizaţi.

„De asemenea, de la momentul sesizării până în prezent, precum şi anterior momentului la care a fost formulată plângerea, nu au mai existat sesizări cu privire la alte fapte de asemenea natură care să îl privească pe tânărul în cauză. Astfel de fapte sunt verificate cu atenţie, iar aspectele rămân în atenţia poliţiştilor şi sunt avute în vedere şi în cadrul activităţilor pe care le desfăşoară ulterior”, precizează IPJ Argeş.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a declarat în urmă cu o zi că la sfârșitul acestei luni sau cel târziu luna viitoare va fi reluată discuția despre restructurarea ministerului pe care îl conduce și în cadrul acestei reforme va fi înființat un departament pentru protecția animalelor care să funcționeze în cadrul poliției pentru ordine publică.

Editor web: Liviu Cojan

sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/nou-caz-de-cruzime-fata-de-animale-un-tanar-si-a-asmutit-cainele-asupra-unui-catel-legat-care-in-final-a-sfarsit-sfartecat-1319439


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top