O categorie de telefoane dispare de astazi de pe piata. Amenzi mari pentru cei care nu respecta decizia

thumbs

In Romania este interzisa de astazi, 27 iunie, comercializarea telefoanelor care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT.

Prevederea se aplica la un an de la publicarea ordonantei de urgenta a Guvernului privind operarea sistemului de avertizare a populatiei, RO-ALERT. Potrivit art 19, telefoanele mobile, care nu au activata posibilitatea receptionarii mesajelor RO-ALERT in toate retelele publice mobile de comunicatii electronice, nu pot fi comercializate pe teritoriul Romaniei.

Comerciantii care vor continua sa vanda aceste dispozitive mobile risca amenzi mari din partea Protectiei Consumatorului.

Sanctiunile sunt cuprinse intre 5.000 si 50.000 de lei, iar in caz de recidiva amenzile pot urca pana la 100.000 de lei.

Telefoanele care nu pot receptiona mesajele RO-ALERT sunt cele de tehnologie depasita.

Operatorii economici care comercializeaza telefoane mobile au obligatia sa informeze atat pe paginile web proprii, cat si la punctele de vanzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informatii privind: a) capabilitatile de receptionare a mesajelor RO-ALERT; b) modalitatile de activare a acestor facilitati pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.