Critic National
, Octavian Cotescu, omagiat online de Teatrul „Bulandra”, Critic National, Critic National

Octavian Cotescu, omagiat online de Teatrul „Bulandra”

„De-a lungul anilor, la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” au jucat cei mai mari actori ai scenei romanesti si au montat regizori care au innoit si schimbat perspectiva asupra teatrului. In tot acest rastimp, publicul Teatrului s-a format si fidelizat. Ca un semn de recunostinta pentru cei care au revenit mereu in sala de spectacol si pentru a aduce un omagiu unui actor care a adus zambetul pe fetele multor spectatori, dedicam saptamana 29 iunie – 5 iulie actorului Octavian Cotescu”, arata un comunicat remis MEDIAFAX. Astfel, in perioada mentionata se vor posta pe pagina oficiala de facebook fotografii si cronici ale spectacolelor in care a jucat Octavian Cotescu, actor al Teatrului „Bulandra” timp de trei decenii.

Teatrul Municipal „Lucia Sturdza Bulandra” va continua difuzarea spectacolelor online, pe pagina oficiala de facebook si pe site-urile www.bulandra.r o, www.smartradio.ro si va transmite, vineri, 3 iulie, „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, regia Sanda Manu (1977), unul dintre spectacolele de succes in care a jucat Octavian Cotescu si care face parte din Arhiva de Aur a Societatii Romane de Televiziune.

Aceasta productie a fost apreciata de critica de specialitate si pentru distributia din care faceau parte actorii Leopoldina Balanuta, Corado Negreanu, Dan Condurache, Serban Celea, Tatiana Iekel, Nicolae Pomoje, Aurel Cioranu, Constantin Cojocaru, Valeria Ogasanu, Dorin Dron, Vivian Alvizache, Rodica Dianu.

Octavian Cotescu este considerat un artist cu o multitudine de culori si nuante interpretative. El a calcat pentru prima data pe scena Bulandrei (pe vremea aceea Teatrul Municipal) in anul 1950, cand a fost distribuit de cunoscutul regizor Moni Ghelerter intr-un rol episodic din „Vad nou” de Lucia Demetrius. Juca alaturi de Jules Cazaban si Fory Etterle, doi colosi ai scenei romanesti. A urmat, in acelasi ani, Petea din „Padurea” de A.N. Ostrovski, in acest spectacol fiind pe scena, printre altii, alaturi de Lucia Sturdza Bulandra, Stefan Ciubotarasu si Emil Botta.

Octavian Cotescu a slujit cu credinta intreaga viata Teatrul „Bulandra”. A fost primul teatru in care a jucat si la care s-a intors mereu. S-a simtit in permanenta legat organic de stilul si atmosfera acestei trupe, de tot ceea ce aceasta institutie a avut intotdeauna special. Aici a realizat roluri memorabile in spectacole de rasunet precum Gogu din „Prostii sub clar de luna” de Theodor Mazilu, regia Lucian Pintilie; El din „Nu sunt Turnul Eiffel” de Ecaternia Oproiu, regia Valeriu Moisescu; Nae Catavencu din „O scrisoare pierduta” de I.L: Caragiale, regia Liviu Ciulei, Prof. Stravinski din „Maestrul si Margareta”, regia Catalina Buzoianu, Tartuffe din „Tartuffe” de Moliere, regia Alexandru Tocilescu si multe, multe altele.

Actorii sunt cei care il fac pe spectator sa se bucure, sa se intristeze si, uneori, sa priveasca viata cu alti ochi. Iar atunci cand este vorba de un actor atins de aripa geniului lucrurile devin infinit mai puternice. Teatrul „Bulandra” si-a bazat intregul parcurs artistic pe calitatea spectacolelor sale, in care prestatiile artistice au fost mereu la cel mai inalt nivel”, noteaza reprezentantii teatrului aratand ca transmisiunile online i-au facut sa numere peste doua milioane de spectatori.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi