PSD a favorizat traficul de persoane, spune ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman. Cum a reactionat Ciolacu

thumbs

Daca ai inca in minte cazul „Tandarei” si altele care implica traficul de persoane, sa stii ca acestea fac obiectul unui raport intocmit de Departamentul de stat al SUA. Romania este una dintre principalele tari din Europa de unde provin victimele retelelor de traficanti, iar Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Adrian Zuckerman, spune ca vina apartine fostului Guvern PSD, care a lasat o mostenire grea in urma sa.

Zuckerman are incredere in actuala guvernare si cere Parlamentului sa-i prinda pe infractori, astfel incat tu sa te simti protejat.

„Raportul a constatat ca anul trecut, sub fostul Guvern, efortul de combatere a traficului de persoane a fost diminuat, numarul de condamnari si urmariri penale pe traficul de persoane a scazut, iar ingrijirea victimelor a fost deficitara.

Bandele de crima organizata au traficat cu nerusinare oameni, stiind ca probabil vor scapa nepedepsiti, asa cum s-a intamplat de multe ori in trecut.

Fac apel la conducerea Parlamentului. Incepeti sa lucrati imediat cu Guvernul pentru a adopta legislatia necesara pentru a urmari rapid infractorii, pentru a confisca castigurile obtinute ilegal din vanzarea persoane, pentru a proteja mai bine victimele traficului si pentru a repara prejudiciile cauzate de fostul Guvern, prejudicii care i-au incurajat pe infractori”, a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA in Romania.

In replica, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, sustine ca Parlamentul si-a facut treaba, iar Romania are una dintre cele mai eficiente legislatii in domeniul prevenirii si combaterii traficului de persoane.

In plus, presedintele Camerei Deputatilor spune ca n-a vazut ca actualul Guvern liberal sa fie interesat de rezolvarea problemelor ce tin de justitie.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.