Sapunul solid fabricat in Romania, pe cale de disparitie de 16 ani. CEO: „Peste 60% din ce producem se duce spre export”

thumbs

Cand alegi sapunul de la raft nu te uiti pe ambalaj unde este produs. Trebuie sa stii insa ca sapunurile cu care te speli zilnic sunt aduse din import. Romanii cheltuie 200 de milioane de lei anual pe acest produs, in special pe cel solid. Mircea Turdean, CEO-ul celui mai mare producator local de cosmetice, iti explica de ce compania romaneasca nu s-a incumetat sa produca sapun solid. Adrian Severin, directorul uneia dintre cele doua fabrici romanesti ramase, declara ca este greu ca sapunurile lui sa ajunga in fata ta la raft pentru ca putini retaileri se incumeta sa le vanda. Printre brandurile romanesti cunoscute care au disparut de pe piata se numara Duru, Cheia, Fax sau Ava.

„Pentru a putea fabrica sapun solid, trebuie sa investesti in tehnologii de fabricatie, linii automate de ambalare de foarte inalta productivitate de milioane de euro. Este o piata pe care sunt implicate companii multinationale, care au aceste echipamente si tehnologii”, spune Mircea Turdean, CEO Farmec.

„Specializarea noastra este in domeniul cosmetic-hotelier. Am reusit sa inchegam o retea de distributie in 27 de tari din Europa. Peste 60% din ce producem se duce spre export si, din pacate, suntem mai apreciati de cei din strainatate decat cei din Romania” declara Adrian Severin, CEO CAHM.

Cristina Rosca, jurnalist Ziarul Financiar: Ultima inchidere dateaza din 2004, cand Colgate Palmoliv a inchis fabrica pe care o avea in Bucuresti. Orice sapun solid se produce din grasimi, iar noi nu mai avem fabrici de grasimi care sa poata furniza materia prima necesara, motiv pentru care niciun jucator mare nu mai are productie de sapun solid.

sursa: Orange


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.